Afbeelding
(Foto: CBS De Groene Hoek)

Leerlingen CBS De Groene Hoek in actie voor Oekraïne

Algemeen

Maar liefst €8500,- werd er door middel van een sponsorloop opgehaald door de leerlingen van basisschool De Groene Hoek voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Een resultaat waar de school ontzettend blij mee is. “Het geld komt in eerste plaats ten goede aan de kinderen van de vluchtelingen die in Maassluis naar school komen”, vertelt directeur Susan Stolze.

Het idee om een actie op te zetten, kwam van groep 8-leerling Anne-Sophie. “Toen een vriendinnetje soesjes ging verkopen voor Oekraïne, dacht ik: ‘waarom doen we niet iets met de hele school?’’. En dus werd direct de Kinderraad, waarvan Anne-Sophie deel uitmaakt, in spoedzitting bijeen geroepen. Uiteindelijk werd besloten dat een sponsorloop het snelst gerealiseerd was. De gehele Kinderraad werd bij de organisatie betrokken. “We kregen ook wat geld van school, zodat we wat dingen konden kopen voor de sponsorloop”, aldus Anne-Sophie.

Alle leerlingen van De Groene Hoek renden op maandag 21 maart hun gesponsorde rondjes in de Olympiahal. Ze werden aangemoedigd door de kinderen van de Kinderraad – die na elke ronde een stempel zetten op het deelnemersformulier van elke leerling – door enthousiaste ouders en natuurlijk de leerkrachten van De Groene Hoek. De hardlopers keerden met rode hoofden en een goed gevoel terug naar school. Het eindbedrag is boven verwachting hoog: de teller staat inmiddels op maar liefst €8500,-. Anne-Sophie: “Ik vond het een heel leuke dag. En het is ook nog eens heel goed gegaan.”

Het team en de leerlingen van De Groene Hoek hopen dat met dit geld de gevluchte kinderen kunnen worden geholpen aan een veilige plek op school in Maassluis. Susan Stolze: “We zijn enorm trots op onze leerlingen dat ze dit voor elkaar hebben gekregen.’ In samenspraak met de taalklassen van De Diamant, waar de kinderen uit Oekraïne naar school zullen gaan en uiteraard met de Kinderraad wordt er een plan opgesteld voor de besteding van het geld. Stolze: “We zorgen ervoor dat dit mooie bedrag op de juiste plek terechtkomt.”

Afbeelding
Koning Willem Alexander opent vernieuwde Lely Campus in Maassluis Algemeen 1 jul, 12:00
Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 1 jul, 09:46
Afbeelding
Judoka Nanco Krijthe wint European Cup brons in Bosnië Sport 30 jun, 15:59
Afbeelding
Theaterspektakel Pas Halverwege groot succes Algemeen 30 jun, 09:15
Afbeelding
Koorzangers uitvoering Matthäus Passion in 2023 nog steeds welkom Algemeen 30 jun, 08:26
Afbeelding
‘Nieuwe start helaas nog niet voor iedereen weggelegd’ Algemeen 30 jun, 07:44
Afbeelding
Gemeente trekt stekker uit project Videodeurbellen Algemeen 30 jun, 06:45
Afbeelding
Coalitieakkoord moet concreter en voorzien van tijdpad, vindt raad Algemeen 30 jun, 06:42
Afbeelding
Feest van opening en ontmoeting Algemeen 29 jun, 12:19
Afbeelding
Fietspromo naar de Nieuwkoopseplassen Sport 28 jun, 14:42
Afbeelding
Hayo Boerema & Laurens Collegium naar Maassluis Algemeen 28 jun, 14:36
Afbeelding
Mahorokan Mixteam Kampioen van Nederland Sport 28 jun, 09:53
Afbeelding
Patrick Smaal en Henk de Jong winnaars 56e Wielerronde van Maassluis Sport 28 jun, 09:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.