Opening IKC De Groene Hoek met sportieve activiteiten

Onderwijs
De onthulling van het nieuwe logo.
De onthulling van het nieuwe logo. (Foto: De Groene Hoek)

Voorafgegaan door een week vol sportieve activiteiten voor de leerlingen, werd basisschool De Groene Hoek afgelopen vrijdag een IKC (Integraal Kind Centrum). Wethouder Denise Mulder onthulde samen met de leerlingen het nieuwe logo van De Groene Hoek; daarmee werd het IKC officieel geopend.

IKC De Groene Hoek biedt naast basisonderwijs en buitenschoolse opvang nu ook peuteropvang. “IKC is de afkorting voor Integraal Kind Centrum. Dat betekent dat onderwijs, opvang, zorg en sport- en ontwikkelfaciliteiten samenkomen”,  vertelt IKC-directeur Susan Stolze. “Met het aanbieden van peuteropvang naast onderwijs en BSO ontstaat een doorgaande leerlijn voor kinderen van twee tot en met twaalf jaar.” De school werkt hiervoor samen met voetbalvereniging Excelsior en korfbalvereniging CKC Maassluis. Stolze: “We starten met peuteropvang samen met en bij CKC Maassluis. Daar zal ook de buitenschoolse opvang plaatsvinden voor leerlingen van vier tot en met zes jaar.” De opvang van kinderen vanaf zeven jaar vindt plaats bij Excelsior Maassluis. “Bij De Groene Hoek houden we van bewegen”, aldus de directeur. “Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

De omslag naar IKC werd gevierd met een week vol sportieve activiteiten voor de leerlingen. Zo kregen de kinderen les in basketbal, dansen, skateboarden, BMX’en en kickboksen. De kinderen uit de bovenbouw kregen zelfs een tennisclinic van voormalig Roland Garros-finalist Martin Verkerk. “Ik kan eigenlijk niet eens kiezen wat ik het leukste vond”, vertelt een leerling. “Het was allemaal leuk en elke dag wat anders.” De teamleden van De Groene Hoek konden natuurlijk niet achterblijven en dus liep een delegatie van de leerkrachten en pedagogisch medewerkers de marathon van Rotterdam in estafettevorm. Hiermee haalden zij geld op voor Stichting Het Vergeten Kind. De leerlingen van de school deden dit vervolgens ook door middel van een sponsorloop waarmee de activiteitenweek op maandag werd afgetrapt. Daardoor kon het prachtige bedrag van 6800 euro aan de stichting worden geschonken.

Terwijl de kinderen sportieve activiteiten ondernamen, werd ook het plein onder handen genomen. De Groene Hoek plaatste vorig jaar een boom ter nagedachtenis aan juf Gerline die toen overleed. Nu is er bij de boom een mooi bankje geplaatst. Daar kunnen de kinderen uitrusten na het spelen. Dat uitrusten is zeker nodig zo nu en dan, want er is allerlei nieuw materiaal om mee te spelen en te bewegen. Basketbal, voetbal, klimmen, schommelen, twister, korfbal; het zijn zomaar wat mogelijkheden die de leerlingen kunnen uitproberen in de pauzes.