Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis

Algemeen
Evan Bogerd, organist van de Amsterdamse Westerkerk.
Evan Bogerd, organist van de Amsterdamse Westerkerk. (Foto: PR)

Evan Bogerd, organist van de Amsterdamse Westerkerk concerteert op zaterdag 13 augustus in de concertreeks van Stichting Garrels-orgel Maassluis. 

Evan Bogerd (geboren in 1993) is geen onbekende in Maassluis. In 2013 won hij namelijk de derde prijs op het Govert van Wijn Orgelconcours en in 2014 mocht hij daarom een deel van het Laureatenconcert voor zijn rekening nemen. In de tussentijd heeft hij niet stil gezeten: hij rondde zijn orgelstudie aan het Koninklijk Conservatorium af met een 10 voor zijn eindrecital en hij is sinds twee jaar als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk in Amsterdam. 

Voor het eerst komt Evan Bogerd nu in Maassluis met een volledig eigen concert. Op het programma staan drie grote werken: de fantasie over “Wie schön leucht’t uns der Morgenstern” van Max Reger, Triptyque No. 1 van Jean Langlais en Grande pièce symphonique van César Franck. Het concert op 13 augustus in de Groote Kerk vangt aan om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis).