Cursus genealogie bij HVM

Algemeen
Deel van een Maassluise geboorteakte, 7 maart 1812.
Deel van een Maassluise geboorteakte, 7 maart 1812. (Foto: Bram Sonneveld)

Ga op zoek naar uw verleden met de HVM-cursus stamboomonderzoek. Bent u geïnteresseerd in stamboomonderzoek (genealogie), maar weet u niet waar u moet beginnen? De Historische Vereniging Maassluis (HVM) heeft het antwoord.

In 2021 en 2022 gaven John Hanswijk en Bram Sonneveld met groot succes cursussen genealogie. Die gaan zij nu herhalen, maar met andere lesstof. Deze cursus is bedoeld voor leden en niet-leden van de HVM. Ook deelnemers die een eerdere cursus hebben gevolgd en behoefte hebben aan opfrissen van hun kennis zijn welkom.

Museum Maassluis, Zuiddijk 16-18. Beginnerscursus: dinsdag 14 en 21 maart om 20.00 uur. Gevorderdencursus: woensdag 12 en 19 april om 20.00 uur. Voor HVM-leden zijn de cursussen gratis, niet-leden betalen 10 euro per cursus. Wanneer u besluit lid te worden, wordt het bedrag verrekend met het lidmaatschap van 20 euro. Opgeven door te mailen naar hvmstamboomonderzoek@histvermaassluis.nl. Vermeld uw naam, beginners of gevorderden, mailadres en of u lid bent van de Historische Vereniging Maassluis. 

U kunt het mailadres ook aanschrijven indien u vragen heeft over de cursussen. Meer informatie over deze cursussen vindt u bij de nieuwsberichten op de website van de HVM: www.histvermaassluis.nl.