Open dag bij Boulesvereniging Allez Tirer 2 april 2023

Algemeen
Het warmere weer komt er aan en dan spelen de boulers bij Allez Tirer buiten.
Het warmere weer komt er aan en dan spelen de boulers bij Allez Tirer buiten. (Foto: PR)

Bij het woord jeu de boules denkt de halve wereldbevolking aan camping, vakantie en aan Frankrijk. In België en Nederland speelt men ook vaak jeu de boules of petanque.

Behalve een recreatieve vorm is er ook een nationale en zelfs internationale wedstrijdvorm. Jeu de boules wordt vaak geassocieerd met spelers, die rustig op en neer lopen, alpinopetjes dragen en Pastis drinken. Toch houdt jeu de boules meer in. Veel spelers zijn sportief en fanatiek en iedereen wil zijn of haar wedstrijd winnen. Jeu de boules is de laatste tijd trendy, jongeren noemen het waus of kick. Een stappenteller slaat niet meteen in het rood tijdens een wedstrijd, toch wordt er heel wat afgelopen tijdens het spel. Het warmere weer komt er aan en dan spelen de boulers bij Allez Tirer buiten. Onder de platanen genieten van een drankje en ondertussen kijken hoe andere spelers de boules bij het butje proberen te leggen. Natuurlijk blijft het niet bij boulen alleen. Het sociale contact is erg belangrijk. Er vinden dan ook de meest uiteenlopende gesprekken plaats. Belangstellenden, die deze ontspannen en gezellige sfeer van onze club willen ervaren, zijn van harte welkom op zondag 2 april vanaf 13.00 uur aan de Albert Schweitzerdreef 473. Ze worden verwelkomd met een lekker kopje koffie of thee. Allez Tirer wil op deze open dag aan iedereen, die geïnteresseerd is, graag de schone kunst van het boulen bijbrengen en een spelletje spelen. Er zijn genoeg boules ballen aanwezig. 

Het sportcomplex aan de Albert Schweitzerdreef 473 is met de fiets en met de auto bereikbaar. Tot zondag 2 april om 13.00 uur bij Allez Tirer.