Fwd: persbericht Shantykoor “Die Maeze Sanghers”

Algemeen
v.l.n.r. Hans Volker, Juul Serraarens en Rob van Elst
v.l.n.r. Hans Volker, Juul Serraarens en Rob van Elst (Foto: PR)

Eigenlijk zouden zij 2 jaar geleden al aftreden, maar het Shantykoor bestond vorig jaar 35 jaar en gezien het organiseren van dit evenement en de coronaperikelen konden zij niet worden gemist. Dus plakten de heren er nog 2 jaar aan vast.

Op de foto staan links Hans Volker, secretaris (20 jaar), in het midden Juul Serraarens, bestuurslid onderhoud materiaal sinds 2011 en rechts voorzitter Rob van Elst van vicevoorzitter in 2014, naar voorzitter tot maart 2023. Hans en Juul blijven ook in de Geluidsgroep. Deze werkgroep is van groot belang voor het muzikale geluid van het koor. Deze drie zangers hebben heel wat meegemaakt. Shanties zingen op de cruiseschepen, die aanleggen in Rotterdam, Shantyfestivals organiseren tijden de Furieade in Maassluis, deelnemen aan de Rotterdamse Havendagen en niet te vergeten diverse buitenlandse optredens. Maar ook zingen op de begrafenis van een koorlid. Op de Algemene Leden Vergadering vorige week werden zij met een hartelijk applaus bedankt voor al hetgeen zij voor het koor gedaan hebben en blijven doen.

De zangers en het Scheepsorkest traden en treden op in Verzorgingstehuizen, waaraan het Fonds Schiedam, Vlaardingen, e.o. een financiële bijdrage gaf/geeft. De bewoners hebben dan een heel fijne middag. Wellicht denken mannen, dat lijkt mij wel iets ook al heeft u geen zout bloed. Elke dinsdagochtend van 10.00 -11.45 repeteert het koor in het Muziekgebouw in Maassluis. Het is tijdens de repetities niet alleen zingen. In de pauze is er tijd voor een kopje koffie en een praatje.

Voor meer info zie www.shanty.nl of email
pr.shanty.dms@gmail.com.