Reinier Verduijn: nieuwe deelnemer aan de SMK en Kunstroute 2024

Cultuur
Afbeelding
(Foto: SMK)

In de aanloop naar de Kunstroute Maassluis 2024 op 13 en 14 april sprak Annemarie de Jong met Reinier Verduijn, sinds mei 2023 aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK).

Annemarie: “Wat betekent het deelnemerschap van de SMK voor jou?” Reinier: “Het deelnemen aan de SMK is voor mij als kunstenaar superwaardevol. Allereerst ben ik door de SMK in contact gekomen met een heel divers gezelschap van kunstenaars met ieder een eigen/unieke discipline. Daarnaast heeft het ook mijn blik verruimd op de (kunst)onderwerpen die spelen in de regio.”

Annemarie: “Welke specifieke effecten waren er in jouw eerste jaar als deelnemer aan de SMK?” Reinier: “Naast de gezelligheid met kunstenaars onderling heeft de SMK mij ook kansen geboden om mijn werk publiekelijk ten toon te stellen, zo ook tijdens de aankomende Kunstroute. Uiteindelijk is het doel van kunst om gezien en ervaren te worden.”

Annemarie: “Je loopt die zondag de marathon van Rotterdam, doe je toch wel mee aan de Kunstroute?” Reinier: “Tijdens de kunstroute heb ik een plek in Loods M waar mijn schilderijen worden geëxposeerd. Op zaterdag 13 april zal ik daar zelf ook bij aanwezig zijn; op zondag is mijn werk gewoon te zien, maar kan ik er dus niet over vertellen. Overigens vind ik het ook leuk om, als vader van drie jonge kinderen, te vermelden dat er voor kinderen iets speciaals is georganiseerd, zodat ook zij op een speelse manier met kunst in contact kunnen komen. Het is de Kidsroute Speurtocht, voor 6 t/m 12-jarigen. Ze kunnen een kaart ophalen bij Loods M, De Drukkerij of bij De Wasserij. Daar bevinden zich ook de kunstwerken, totaal 6 stuks, waarover een vraag wordt gesteld. De kaart moet volledig ingevuld vóór zondag 14 april 16:30 uur bij één van de K-locaties (zie folder) worden ingeleverd. De winnaars krijgen bericht via de mail of telefoon vóór 17 april.”

Kijk voor meer informatie op maassluisekunstenaars.nl/kunstroute/