Kids Olympics geeft de Burgemeesterswijk extra kleur

Nieuws
"De kinderen mochten zelf de moestuintjes aanplanten." (Foto: "Edward McDunn")

Het zomerprogramma Kids Olympics bood afgelopen week veel vermaak in het thema mixspelen en natuur. Wethouder Gerard van der Wees kwam ook langs.

“Ik vind het zo ontzettend leuk dat jullie met zoveel mensen vanmiddag gekomen zijn. Dit initiatief is gestart door Khalid en Abdel. Deze twee mannen maken het mooier in de wijk. Een aantal jaren geleden hadden we heel veel problemen hier en dit zijn van die dingen waardoor het allemaal een stuk vriendelijk wordt. Daar zijn wij als gemeente hartstikke blij mee! Ook het programma wat er vanmiddag is, met plantjes en moestuintjes. Ik vind het allemaal hartstikke goed bedacht”, aldus wethouder Gerard van der Wees.

Met het thema mixspelen werd er een greep activiteiten gedaan uit de voorgaande weken. Daar mocht een stormbaan, springkussen en voetbalboarding niet bij ontbreken. Ook het maken van sieraden keerde terug. Verder konden de bezoekers onder het genot van muziek, badmintonnen, gatendoek schieten, sjoelbakken, ringwerpen, zaklopen en nog veel meer sport- en spelactiviteiten. Het andere thema was natuur. Speciaal daarvoor hadden verschillende kwekerijen, bloemen en planten beschikbaar gesteld. De bloemen en planten hebben de wijk extra vrolijke kleuren gegeven. De kinderen mochten deze zelf aanplanten. “Samen zorgen wij ervoor dat de wijk er wat leuker en groener eruit ziet. Ook het zwerfafval vinden wij een belangrijk aspect, vandaar dat wij hier ook aandacht aan besteden”, aldus Abdel Kechouh, één van de initiatiefnemers van Kids Olympics. De kinderen konden ook deelnemen aan de workshop moestuintjes planten. Er werden verschillende moestuintjes geplant waar hopelijk tomaten, paprika’s, spinazie en nog veel meer gezonds uit zal groeien.

Trouwe bezoeker Mickey Mouse kwam ook gezellig langs. Hij had een cadeau bij zich voor trouwe bezoeker Jade en maakte de winnaars van de winactie bekend. Geheel binnen het thema natuur werd een kruiwagen met tuingereedschap en een boekje, set stoepkrijt, sieradenset of een insectenhuis bouwpakket als prijs weggegeven.

Kids Olympics wordt zondag 26 augustus afgesloten met een buurtfeest. Er is een barbecue en verschillende workshops. Afhankelijk van het weer wordt het programma een dag van te voren definitief vastgesteld. Deze keer duurt het tot 19.00 uur.