Archeologische vondsten in woongebied Wilgenrijk zorgen niet voor vertraging

Nieuws
De gebiedsontwikkelaar is blij te kunnen melden dat de archeologische vondsten de realisatie van het woongebied Wilgenrijk niet vertragen.
De gebiedsontwikkelaar is blij te kunnen melden dat de archeologische vondsten de realisatie van het woongebied Wilgenrijk niet vertragen. (Foto: PR)

Bij onderzoeken op het meest noordelijke gedeelte van de dijkpolder, gelegen in woongebied Wilgenrijk, zijn archeologische vondsten gedaan. Deze kunnen wellicht een boeiend inzicht gaan geven in het gebruik van dit gebied in de Romeinse tijd en de Late Middeleeuwen.

De vondsten van onder meer aardewerk, botten, sporen van bewoning en waterlopen geven aanleiding om te beoordelen of op deze plek mogelijk een nederzetting was met enkele huizen in de Romeinse tijd. Ruim 2.000 jaar geleden werd deze plek waarschijnlijk al als ‘goed wonen’ bestempeld.

Geen vertraging

Dit nieuws heeft er voor gezorgd dat er speculaties zijn ontstaan over mogelijke vertragingen als gevolg van archeologische ontdekkingen. ‘Gelukkig kunnen wij melden dat deze vondsten de realisatie van het woongebied Wilgenrijk niet vertragen omdat het in een ander, en nog te ontwikkelen gedeelte, van het gebied ligt’, zo laat gebiedsontwikkelaar Wilgenrijk B.V. weten. ‘De reeds verkochte huizen aan de meer zuidelijke kant van het woongebied en de buurten die in verkoop zijn en gaan, worden dan ook zonder oponthoud (verder) gebouwd en ontwikkeld. De ontwikkelplannen voor de noordelijke kant van Wilgenrijk zullen ook doorgaan, zij het met een tijdelijke wachtperiode in afwachting van de uitkomsten van de archeologische onderzoeken.’