Gea Prins: ‘Uitvaartbranche is mooie uitdaging’

Partnerbijdrage
Gea en Danny Prins.
Gea en Danny Prins. (Foto: PR)

Gea Prins is 58 jaar geleden geboren in Hoek van Holland en is de dochter van Paul Blonk die een expeditiebedrijf had in Hoek van Holland (Expeditie Blonk). Sinds 2 januari 2020 heeft Gea haar eigen uitvaartverzorging.

Je zou denken dat er genoeg keuze is in deze branche. “Maar ik ben de eerste echte Hoekse vrouwelijke uitvaartondernemer”, aldus Gea, die, voor zij voor zichzelf begon, zes jaar ervaring heeft opgedaan in de uitvaartbranche.

Gea is werkzaam in Hoek van Holland, de gemeente Westland en in de regio behoort ook tot de mogelijkheden, en op verzoek ook in Rotterdam en omstreken.

Gea ervaart het werken in de uitvaartbranche als een mooie uitdaging. “Dit beroep is zo mooi en waardevol om te doen. Mensen alles kunnen bieden wat mensen willen bij een uitvaart, dat blijft een uitdaging. De wensen van de familie bij een uitvaart is iets dat ik belangrijk vind, maar natuurlijk ook de wensen die een overledene heeft aangegeven. Iets dat de laatste jaren steeds meer gebeurt. En ik mag ze dan helpen bij een mooi en waardig afscheid van hun dierbare.

Voor Gea stopt het na de uitvaart niet, maar geeft zij ook nog nazorg. “Indien daar behoefte aan is ga ik na twee tot vier weken langs, zeker als het een partner is die alleen achter blijft. Gewoon even een praatje, even vragen hoe het is. Het is toch een stukje zorg dat je biedt en het kost je een beetje tijd meer niet, waarom zou je dat dan niet doen.”

Dat het werk emotioneel is, is voor Gea vanzelfsprekend“Natuurlijk komen er veel emoties bij kijken, maar dat hoeft niet altijd negatief te zijn hoor. Huilen en lachen liggen heel erg dicht bij elkaar, zeker als er herinneringen opgehaald worden. Maar het blijft moeilijk voor het gezin om een dierbaar iemand te moeten missen.”

Gea werkt vanuit haar woning in Hoek van Holland. Sinds twee jaar is haar zoon Danny ook twee dagen in de week binnen Prins Uitvaartverzorging aan het werk. Beiden hebben de passie om de wensen van mensen realiteit te laten worden. “Hier in Hoek van Holland hebben we kantoorruimte aan huis als dat nodig mocht blijken, maar over het algemeen bezoeken we de mensen toch aan huis. Maar het komt ook steeds meer voor dat iemand vooraf over de uitvaart wil spreken of zelfs de wensen kenbaar wil maken, dat is in de loop der tijd steeds bespreekbaarder geworden. Dan kunnen ze ook gewoon hier terecht en onder het genot van een kopje koffie of thee vertel ik hen alles over de uitvaart. Zo’n voorgesprek is geheel vrijblijvend, mensen zitten nergens aan vast.”

Gea is telefonisch te bereiken op: 0174-846758 of 06-20271277.

www.prinsuitvaartverzorging.nl