Fietspromo in historisch Oudewater

Sport
"De Fietspromo's gingen gezamenlijk op de foto voor de Heksenwaag in Oudewater." (Foto: "Fietspromo")

Kort voor aanvang van de zomervakanties heeft Fietspromo al jaren de rit Maassluis -Oudewater v.v. op haar programma. Afgelopen zondag 7 juli was het dus weer tijd voor deze klassieker. Uitgangspunt is dat alle Fietspromo’s gezamenlijk de heenreis afleggen, ongeacht kwaliteit ervaring en snelheid. De terugreis worden de groepen onderverdeeld naar eigen kunnen. Onder redelijke weersomstandigheden verzamelden zo’n 25 Fietspromo´s zich op de Markt om aan deze uitdaging van ruim 125 kilometer te beginnen.

Ontspannen pedalerend werd langs Schiedam koers gezet naar Zoetermeer. De kruissnelheid werd comfortabel tussen de 26 en 28 km per uur gehouden, waardoor iedereen gemakkelijk mee kon blijven rijden. Na Zoetermeer en Moerkapelle volgde de landelijke fietsroute naar Waddinxveen en het prachtige fietspad dwars door de Reeuwijkse Plassen. De toeristisch drukte viel mee, waardoor de Fietspromo’s aaneengesloten konden blijven rijden en volgens planning het historische centrum van Oudewater werd bereikt. Waar tegenover de Heksenwaag de welverdiende gebruikelijke koffie met appeltaart werd genuttigd. Voor de terugreis werd de groep gesplitst zodat ieder kon aansluiten bij de groep die hem of haar het beste paste. Hoewel de verwachting was dat de wind op de terugreis tegen zou zitten, viel dat reuze mee en werd een hoog tempo onderhouden. .

Terug slingerde de route langs Stolwijk door de Krimpenerwaard naar Gouderak waar het fietspontje naar Moordrecht een welkome onderbreking vormde. Het laatste deel langs de Rottemeren en Berkel en Rodenrijs voerde min of meer over bekende paden. Met de sterkeren op kop bereikten alle Fietspromo’s onder het motto “samen, samen thuis” de Markt in Maassluis en was het op het terras nog heerlijk nagenieten van weer een schitterende tocht.

Hoewel de zomervakanties inmiddels zijn begonnen, fietsen de Fietspromo’s gewoon door deze zomer. Op de woensdagavonden zijn er de trainingsritten. Voor het volledige het programma van Fietspromo kijk je op de website www.fietspromo.nl. Wil je ook een kennis maken met Fietspromo? Dat kan, want de woensdagavonden starten om 19.30 uur alle groepen (iedere groep op eigen niveau) vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef voor een trainingsrit..

Wil je meer informatie over Fietspromo? Stuur dan je vragen in een e-mail naar info@fietspromo.nl.