"De Fietspromo's gingen gezamenlijk op de foto voor de Heksenwaag in Oudewater." (Foto: "Fietspromo")

Fietspromo in historisch Oudewater

Sport

Kort voor aanvang van de zomervakanties heeft Fietspromo al jaren de rit Maassluis -Oudewater v.v. op haar programma. Afgelopen zondag 7 juli was het dus weer tijd voor deze klassieker. Uitgangspunt is dat alle Fietspromo’s gezamenlijk de heenreis afleggen, ongeacht kwaliteit ervaring en snelheid. De terugreis worden de groepen onderverdeeld naar eigen kunnen. Onder redelijke weersomstandigheden verzamelden zo’n 25 Fietspromo´s zich op de Markt om aan deze uitdaging van ruim 125 kilometer te beginnen.

Ontspannen pedalerend werd langs Schiedam koers gezet naar Zoetermeer. De kruissnelheid werd comfortabel tussen de 26 en 28 km per uur gehouden, waardoor iedereen gemakkelijk mee kon blijven rijden. Na Zoetermeer en Moerkapelle volgde de landelijke fietsroute naar Waddinxveen en het prachtige fietspad dwars door de Reeuwijkse Plassen. De toeristisch drukte viel mee, waardoor de Fietspromo’s aaneengesloten konden blijven rijden en volgens planning het historische centrum van Oudewater werd bereikt. Waar tegenover de Heksenwaag de welverdiende gebruikelijke koffie met appeltaart werd genuttigd. Voor de terugreis werd de groep gesplitst zodat ieder kon aansluiten bij de groep die hem of haar het beste paste. Hoewel de verwachting was dat de wind op de terugreis tegen zou zitten, viel dat reuze mee en werd een hoog tempo onderhouden. .

Terug slingerde de route langs Stolwijk door de Krimpenerwaard naar Gouderak waar het fietspontje naar Moordrecht een welkome onderbreking vormde. Het laatste deel langs de Rottemeren en Berkel en Rodenrijs voerde min of meer over bekende paden. Met de sterkeren op kop bereikten alle Fietspromo’s onder het motto “samen, samen thuis” de Markt in Maassluis en was het op het terras nog heerlijk nagenieten van weer een schitterende tocht.

Hoewel de zomervakanties inmiddels zijn begonnen, fietsen de Fietspromo’s gewoon door deze zomer. Op de woensdagavonden zijn er de trainingsritten. Voor het volledige het programma van Fietspromo kijk je op de website www.fietspromo.nl. Wil je ook een kennis maken met Fietspromo? Dat kan, want de woensdagavonden starten om 19.30 uur alle groepen (iedere groep op eigen niveau) vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef voor een trainingsrit..

Wil je meer informatie over Fietspromo? Stuur dan je vragen in een e-mail naar info@fietspromo.nl.

Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Afbeelding
De roeping van Andreas is Kunstwerk van de Maand Algemeen 31 jul, 18:39
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.