Afbeelding
(Foto: Delphis Maassluis)

Nederlands record vinzwemmen

Sport

Marian van den Beukel (35) van Onderwatersportvereniging Delphis Maassluis heeft op zondag 3 april een Nederlands Record gezwommen bij de 800 meter vinzwemmen in haar leeftijdscategorie. Zij legde de afstand af in 10:03.88.

“Vinzwemmen is een zwemsport met een mono vin, oftewel met twee voeten in één vin”, zo legt de kersverse recordhoudster uit. “De slag lijkt op de slag van een dolfijn en je kunt er hard mee zwemmen.” Van den Beukel is in 2002 begonnen bij een onderwatersportteam in Wijchen en sinds haar verhuizing naar Maasland in 2017 traint zij bij Onderwatersport Vereniging Delphis in Maassluis. Hier trainen meerdere leden die meedoen met de Nederlandse competitie vinzwemmen.

“Ik zwem graag wat langere afstanden. Vanaf 400 meter beginnen mijn favoriete afstanden. Dit zijn 400, 800 en 1500 meter op wedstrijden. Verder heb ik bij Delphis met perslucht leren zwemmen. Dit is ook erg leuk om te doen. De persluchtfles bij het vinzwemmen is kleiner dan bij het duiken en houd je met gestrekte armen voor je vast terwijl je onderwater zwemt. De 50 meter onderwater zwem je op eigen kracht, maar bij afstanden vanaf 100 meter kan je met perslucht de volledige afstand onder water afleggen.”

In de toekomst hoopt Van den Beukel op zijn verschillende afstanden har eigen record te verbeteren. “Het lijkt mij ook leuk om op andere afstanden Nederlandse records te behalen. Op 15 mei is de volgende competitiewedstrijd in Dordrecht en dan ga ik proberen om een Nederlands record te zwemmen op de 400 meter met perslucht. Ook wil ik graag proberen om medailles te behalen bij de Nederlandse Kampioenschappen op 18 en 19 juni in Eindhoven.”

Wie nieuwsgiering is naar het vinzwemmen, kan komen kijken op een training of bij een van de genoemde wedstrijden of vrijblijvend een proefles volgen op vrijdagavond 21.00 uur in het Sport- en Recreatiebad Dol-fijn in Maassluis.

Bloemen voor Marian.
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Afbeelding
De roeping van Andreas is Kunstwerk van de Maand Algemeen 31 jul, 18:39
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.