Judoka de Voogd wint brons bij European Cup in Dubrovnik

Margit de Voogd pakte het brons.
Margit de Voogd pakte het brons. (Foto: Mahorokan)

Margit de Voogd heeft het brons veroverd bij de European Cup in Dubrovnik. In de strijd om het brons tot 70 kg versloeg ze de Kroatische Babic met ippon.

Na winst op de Sloveense Koren volgde een verliespartij tegen de Duitse Maekelburg. In de herkansingen vocht Margit zich met de winstpartij tegen Kulic terug naar de strijd om het brons. Christina Heck verloor in de strijd om het brons van de Duitse Hoelterhoff in de klasse -78 kg. Een 5e plaats, net buiten de prijzen, bij deze Cup voor de niet geheel fitte Christina. Coen van Winden eindigde op een 7e plaats in dit toernooi. In de klasse -81 kg wist hij twee partijen te winnen. Tegen de Israelier Kochav en de Sloveen Kelava. Maar verloor van de Azerbeidzjaanse latere kampioen Tckaev en de nummer 3 bij deze EC de Fransman Metifiot. Voor Mahorokan een 3e, 5e en 7e plaats bij deze European Cup voor senioren.

European Cadet Cup

Helaas is het Mahorokan judoka Yannick Bosveld (-66 kg) niet gelukt om de eerste ronde door te komen bij European Cadet Cup in Straatsburg. Na twee weken geleden in Teplice de Belg Hassoun verslagen te hebben, ging het nu tegen deze Belg mis na 3 minuten in de Golden Score. Omdat Hassoun de ronde erna verloor van de Azerbeidzjaan Yusubov zat er voor Yannick geen herkansing in.

In eigen land

Naast de internationale toernooien kwamen er ook judoka’s uit bij een tweetal toernooien in Nederland. Op zaterdag stonden de jongste wedstrijdjudoka’s in Dordrecht op de mat bij de Open Zuid Hollandse kampioenschappen -12 jaar. Onder de Mahorokan judoka’s dit keer veel debutanten na een lange periode van geen wedstrijdmogelijkheden. Bij dit Zuid-Hollands toernooi werden fraaie resultaten geboekt. Alle kinderen hebben hun uiterste best gedaan. De volgende judoka’s wisten in Dordrecht een podiumplek te bemachtigen.

Jongens: Joey Gestel 1e, Senn van den Oosten 2e, Sven de Zoete 2e, Cas Jansen 2e, Stan Schuler 2e, Myron Spa 3e, Jordan Gestel 3e, Tom Goldsmith 3e, Nick La Graauw 3e, Vince Florijn 3e.

Meisjes: Maeve van Dam 1e, Isis Leeman 2e, Noa Hamar de la Brethonière 3e, Daisy Stolze 3e, Vicki Timmermans 3e.

Op zondag waren de oudere judoka’s aan de beurt bij de Berlicum Open in Sint Michielsgestel. Bij dit sterk bezette toernooi hebben de volgende judoka’s een medaille behaald.

1e plaatsen voor Twan Witteveen (-21 jaar), Franka van der Salm (-21 jaar) en Storm van Dijk (-18 jaar).

2e plaatsen voor Tobias Bosveld (-21 jaar) en Emirhan Akdemir (-18 jaar).

3e plaatsen voor Paolo Maaskant (-21 jaar), Sam Goldsmith (-15 jaar), Sem de Haan (-15 jaar) en Rutger Smit (-15 jaar).