Publiek grote winnaar bij M.S.V.’71 tegen Maasdijk

Het sportieve duel met veel fraaie doelpunten eindigde in een gelijkspel (5-5).
Het sportieve duel met veel fraaie doelpunten eindigde in een gelijkspel (5-5). (Foto: MSV71)

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen tussen M.S.V.’71 en Maasdijk werd afgelopen zaterdag in Maassluis een waar spektakelstuk. Het sportieve duel met veel fraaie doelpunten eindigde in een gelijkspel (5-5). Joey Frerichs speelde zijn laatste wedstrijd. De M.S.V.’71 verdediger stopt na meer dan 10 jaar met selectievoetbal.

Er zou deze middag feest zijn bij M.S.V.’71 na afloop van de waterwegderby in Maassluis als afsluiting van het seizoen; zo had de thuisclub laten weten. Maar daar wilden de spelers van beide ploegen niet op wachten. Het feest begon al veel eerder op het veld, waar M.S.V.’71 en Maasdijk de vele toeschouwers een heerlijke wedstrijd voorschotelden met talrijke doelpunten die gevierd konden worden.

Voor M.S.V.’71 stond alleen nog de sportieve eer op het programma. De bezoekers uit Maasdijk hadden nog wel enig belang bij dit duel. Zij wilden de 3e plaats op de ranglijst consolideren om op die manier een groter thuisvoordeel te hebben bij de komende nacompetitie. Er diende deze middag daarom door Maasdijk gewonnen te worden in Maassluis.

Boeiend vanaf eerste minuut

En die opdracht hadden de mannen van trainer Dennis van den Steen kennelijk goed begrepen. Want na een paar speldprikken van de thuisploeg in de openingsfase, sloegen de bezoekers al heel snel toe. Het was Kevin van den Berg die na 5 minuten heel fraai de score opende. (0-1). Niet veel later kopte dezelfde Van den Berg op de paal.

Het was het begin van een geweldige wedstrijd, die geen minuut zou vervelen. Er waren veel kansen over en weer met fraaie reddingen van beide doelmannen. Tien minuten voor de pauze wisten de bezoekers de score te verdubbelen. Het was linkerspits Wouter Boers die Marnix Louter met een hard schot in de bovenhoek kansloos liet. (0-2).

Na de pauze bleef Dennis Veldkamp achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Rick de Jonge. En dat bleek een gouden wissel. Want na amper 5 minuten bracht de Jonge de aansluitende treffer op het scorebord. Het was Arno van Zweden, die met een heerlijke pass op Matthijs Jansen aan de basis stond van deze treffer. De voorzet van Jansen was perfect waardoor de Jonge kon afronden. (2-1).

De vele toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. En terecht. Want 2 minuten na de aansluitingstreffer kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Deze keer was een heerlijke pass van Rogier Pon op Jack van der Vlugt bepalend. De M.S.V.’71 aanvoerder moest zich alleen nog ontdoen van Nick van Vliet en maakte daarbij een lichte overtreding.

Scheidsrechter Robin Straub floot daar niet voor. Dat deed hij wel toen van Vliet de doorgebroken van der Vlugt tegen het kunstgras werkte. De strafschop werd zoals gebruikelijk onberispelijk door Matthijs Jansen ingeschoten. (2-2).

Spektakelstuk

Daarna ontspon zich een spektakelstuk dat zijn weerga niet kent. Door doelpunten van Roy Bruinen, Wouter Boers en invaller Jack Gardien liep Maasdijk uit naar een comfortabel lijkende 2-5 voorsprong. Met nog slechts 10 minuten te spelen leek de 3e plaats voor Maasdijk wel zeker. Maar daar dacht M.S.V.’71 heel anders over. Christian van der Pol kwam bij de thuisclub in de ploeg voor Rogier Pon. En dat bleek opnieuw een gouden wissel van trainer Paul van Loenen. Want evenals in de heenwedstrijd deed van der Pol de ploeg uit Maasdijk pijn. Binnen 90 seconden schoot het goudhaantje  tweemaal raak. (4-5). En het werd nog gekker. Want in blessuretijd schoot Jeremy van Loenen op de paal, waarna Ricardo de Jager in de rebound attent de 5-5 eindstand bepaalde. Het bezorgde de ploeg van Dennis van den Steen een behoorlijke kater, terwijl het feest nog moest beginnen.