Judoka Joshua de Lange pakt brons bij Masters Bremen

Sport
Mahorokan judoka Joshua de Lange.
Mahorokan judoka Joshua de Lange. (Foto: Mahorokan)

Mahorokan judoka Joshua de Lange heeft brons gewonnen bij de International Bremen Masters. Bij dit grote toernooi deden maar liefst 675 deelnemers uit 25 verschillende landen mee. 

In de met 64 deelnemers sterk bezette klasse -81 kg ging de eerste partij van de dag van Joshua verloren tegen de Braziliaan Almeida. Doordat deze de finale bereikte, kreeg Joshua de kans om zich terug te vechten in de herkansingen. Na overwinningen op de Zwitser Oulevy, de Duitser Markt en de Braziliaan Silva kwam hij uiteindelijk om het brons uit tegen de Japanner Suzuki. En ook deze tegenstander werd door Joshua binnen 40 seconden met een daverende ippon gevloerd. Einduitslag: 1e plaats Ravshanov (Oezbekistan), 2e plaats Almeida (Brazilië) en 3e plaatsen voor Joshua de Lange (Nederland) en Trombini (Brazilië). Volgend toernooi zal voor hem de European Cup in het Poolse Poznan zijn waarin plaatsing voor EK en WK op het spel staan.

Instaptoernooi Dordrecht

Bij het instaptoernooi op zondag 24 maart hebben de Mahorokan jeugd selectie judoka’s mooi judo laten zien. De volgende emblemen zijn behaald.

Zwart: Joey Gestel en Isis Leeman. Blauw: Sven de Zoete, Melle Wibbens, Stan Schuler en Maeve van Dam. Groen: Shun Zuidgeest, Tijn Brouwer, Vicki Timmermans en Jill Mallens. Oranje: Glen van Seters, Myron Spa en Mykyta Tolmashev. Geel: Raf van Staalduinen, Muhammed Emin Aydin en Mehmet Aydin. Er hebben ook een aantal judoka’s voor het eerst deelgenomen en deze hebben direct goed judo laten zien.