Fietspromo uit de startblokken

Sport
De openingsritten zijn traditioneel niet alleen voor leden van Fietspromo’s, maar ook voor introducees.
De openingsritten zijn traditioneel niet alleen voor leden van Fietspromo’s, maar ook voor introducees. (Foto: Fietspromo)

Ook dit jaar werd de officiële start van Fietspromo toerfietsseizoen weer geteisterd door onstuimige weersomstandigheden. 

De harde wind en de kans op maartse buien weerhielden zo’n 70 Fietspromo er niet zich afgelopen zondag om 09.45 uur te verzamelen op het Bloemhof in Maassluis. De openingsritten zijn traditioneel niet alleen voor leden van Fietspromo’s, maar ook voor introducees. Dit jaar werd daar dan ook gebruik van gemaakt. Al dan niet getraind biedt deze openingsrit voor alle Fietspromo’s voldoende uitdaging om het juiste fietsgevoel weer in de benen te krijgen. Voor de meer ervaren Fietspromo’s die de afgelopen winter hebben doorgefietst, waren er langere routes en was je minder getraind dan kon je een rit van 55km rijden. 

Dit jaar was er ook een route van 40 km waarop de fietsers met minder fietservaring zich konden uitleven. Voor velen was deze rit weer een weerzien na enige maanden van relatieve fietsrust, waardoor er voor vertrek op het Bloemhof een geanimeerd samenzijn ontstond. Na door de voorzitter te zijn toegesproken en het belang van de veiligheidsregels nog eens onder de aandacht werd gebracht, vertrokken zeven groepen met verschillende kruissnelheden voor hun rit door Delfland. Onder begeleiding van wegkapiteins begon ieder aan hun eigen uitdaging. Met een straffe westenwind trokken de groepen langs de Nieuwe Waterweg richting Hoek van Holland. Helaas werden de fietsers na een kwartier al getrakteerd op een forse hagelbui en met het natte wegdek bleven ook lekke banden niet uit. Toch verzamelden na zo’n twee uur de groepen zich bij terugkomst met overwegend blije gezichten bij de Koningshof in Maassluis, waar een uitstekend verzorgt buffet op hen wachtte. Onder het genot van een hapje en een drankje kon nog lang nagepraat worden over deze succesvolle seizoenstart en op alles wat nog komen gaat.

Nu de kop er af is kan Fietspromo weer vooruit kijken naar een prachtig fietsseizoen. Centraal hierbij staan de clubavonden op de woensdagavond, welke om 19.00 uur starten bij de kantine van wandelsportvereniging VTM aan de Albert Schweizerdreef. Hoewel het clubavonden zijn, zijn deze ook toegankelijk voor introducees en fietsers die overwegen lid te worden van Fietspromo.

Heb je zin om mee te rijden of wil je eens kennis maken met Fietspromo, neem dan contact met ons op via info@fietspromo.nl of kom gewoon naar de trainingsavond.

Wil je eerst weten of Fietspromo iets voor jou kan betekenen bezoek dan www.fietspromo.nl.