Het Balkon wint schoolvoetbal Groep 8

Sport
Groep 8 van Het Balkon is de winnaar van het schoolvoetbal.
Groep 8 van Het Balkon is de winnaar van het schoolvoetbal. (Foto: MSV)

De weergoden waren de kinderen van groep 8 op woensdagmiddag 20 maart goed gezind tijdens het schoolvoetbal op het sportcomplex van M.S.V. ’71. Zo’n 175 leerlingen van de groepen 8 van de Maassluise basisscholen namen het hier voetballend tegen elkaar op in twee categorieën: Jongens en Mix.

In de categorie Jongens ging Het Balkon team 1 in de finale met een nipte 0-1 overwinning op het sterk spelende De Westhoek team 1 er vandoor met de eerste prijs. De Regenboog team 2 werd verdiend derde.

Mixed teams

Bij de Mix-teams stonden Panta Rhei team 1 en De Dijck team 1 in de finale tegenover elkaar. Panta Rhei team 1 wist in een leuke en zeer gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten uiteindelijk met een 2-0 overwinning de hoofdprijs in de wacht te slepen. De Dijck team 1 eindigde hiermee op een verdiende tweede plaats. De Regenboog team 1 sleepte na een spannende wedstrijd de derde plaats in de wacht door in de troostfinale met 1-0 te winnen van Startpunt team 2.

Fair Play

De Fair Play prijs – misschien nog wel de belangrijkste prijs – werd gewonnen door Het Balkon team 2 met een sportiviteitsscore van 4,8 op een schaal van 5.

M.S.V. ‘71 dankt niet alleen de vrijwilligers die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt, maar ook alle ouders en leerkrachten die de teams gecoacht hebben en de vele toeschouwers langs de velden.