Drystack profiteert nog steeds van het winnen van de OVNH.
Drystack profiteert nog steeds van het winnen van de OVNH. (Foto: Michel van Bergen)

Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’

Algemeen

REGIO – Het grote succes in korte tijd van het innovatieve Drystack uit Velsen-Noord blijft niet onopgemerkt. Zo won het bedrijf in mei de prijs voor de Beste Onderneming van Noord-Holland 2022 in de categorie MKB-Klein. Wat heeft de winst de ambitieuze organisatie sindsdien al opgeleverd? En wie zouden zij zelf willen nomineren?

Drystack levert een stapelsysteem voor buitenmuren dat metselen in de bouw overbodig maakt. De stenen kunnen makkelijk worden gestapeld op een kunststof tussenstuk, waardoor de stenen ook kunnen worden hergebruikt. Een soort Lego, aldus oprichter Dennis Deen zelf, die graag ook nog benadrukt dat bij bouwen met Drystack minder stikstof en CO2 vrijkomt. Bouwen gericht op de toekomst, dus. “Droogstapelen zou wereldwijd de norm moeten worden”, aldus Deen. 

Interviews afslaan

Nog even over die toekomst: de Noord-Hollandse onderneming boert zó goed dat voor komend jaar nóg een aanzienlijke groeispurt wordt verwacht. Mede dankzij het winnen van de OVNH, geeft Deen aan. “De winst afgelopen jaar heeft de boel bij ons doen ontploffen. Er volgde meteen heel veel mediabelangstelling, van Het Financieele Dagblad tot RTL en van De Telegraaf tot Radio538. Zelfs vanuit Nieuw-Zeeland en Australië was interesse, we hebben echt interviewverzoeken moeten afslaan.”

Bouwmarkt in beweging

Meedoen met de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland heeft het bedrijf dus geen windeieren gelegd. De verzoeken van partijen die graag met Drystack om tafel gaan, komen nog altijd van alle kanten. “Het is een enorme eer om erkenning van anderen/derden/buitenstaanders te ontvangen voor iets waar je zelf al lange tijd van overtuigd bent. Het sterkt ons in de gedachten dat we de wereld echt kunnen veranderen en aan het veranderen zijn. Het winnen van de prijs zette de schijnwerpers vol op Drystack in een periode waarin circulariteit en duurzaamheid in de bouw steeds meer uit de schaduw kruipen en een podium krijgen en dit betekende erg veel interesse en aandacht van partijen binnen onze sector, maar ook de media die het al snel oppikten.”

Waardevolle relaties

Waarom andere bedrijven zich zeker moeten opgeven voor de OVNH-verkiezing, legt Deen uit vanuit zijn ervaring. “Wij hebben deelname op vele vlakken als positief ervaren; enerzijds word je uitgedaagd om anderen te overtuigen van hetgeen je met je bedrijf probeert te bereiken en zodoende wordt goed getoetst of je alle facetten wel scherp voor de geest hebt, of dat er dus werk aan de winkel is. Tegelijkertijd ontmoet je veel andere ondernemers met vergelijkbare uitdagingen/vraagstukken wat het perspectief of de visie op hoe ermee om te gaan kan vergroten en verbreden. Tot slot, je voelt je onderdeel van een breder ecosysteem en een netwerk van ondernemers, waar veel aandacht aan wordt besteed zowel vanuit de organisatie OVNH als betrokken partners, en welke nieuwe waardevolle relaties oplevert op verscheidene vlakken (bedrijfsmatig, operationeel, partnerships of zelfs financieel).”

Briljante scale-up

Welke onderneming Drystack zelf zou willen nomineren? “Hele lastige vraag, want er zijn veel bedrijven bezig met hele mooie ontwikkelingen die de wereld kunnen verbeteren - maar veel van hen passen niet in het segment MKB of zijn niet (meer) gevestigd in Noord-Holland. Toch zouden wij graag OMRT nomineren - een briljante scale-up, gevestigd in Amsterdam, die de transitie naar een geoptimaliseerde bouwwereld faciliteert met softwareoplossingen voor het ontwerp van gebouwen.”

Deen hoopt tot slot dat het succes van Drystack nog even doorzet. “En wie weet kunnen we dan in de toekomst opnieuw meedoen met de OVNH, maar dan in de categorie Grootbedrijf!”

Over de OVNH

De 16e editie van dé Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – is op 10 oktober van start gegaan. Iedereen kan kandidaten aanmelden tot 8 januari 2023 via het aanmeldformulier op OVNH.nl. Daar vind je ook de aanmeldcriteria. 

De finale vindt op 17 mei 2023 plaats in de Philharmonie in Haarlem. 

Afbeelding
Recreatief biljarten bij seniorenvereniging WOC in Westfriesland Algemeen 2 feb, 10:00
Afbeelding
Stembureaus in gemeente Medemblik: hier vind je ze Algemeen 1 feb, 09:29
Afbeelding
Martine Meester uit Abbekerk nieuwe Dichter van Medemblik Algemeen 30 jan, 09:00
Afbeelding
Trainer Ron Luiken en MOC zetten samenwerking voort Sport 29 jan, 13:09
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Els Kooter is verpleegkundige in opleiding in het Dijklander Ziekenhuis Algemeen 26 jan, 10:00
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Geen derde termijn in Medemblik voor burgemeester Streng Algemeen 25 jan, 09:21
Afbeelding
Plan aanpak vreugdevuur veilig te maken in Opperdoes Algemeen 25 jan, 09:19
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 11:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30