Landelijke skeelerwedstrijd op Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof

Sport
Jet Fransen uit Andijk wint de 500 meter in Oldebroek.
Jet Fransen uit Andijk wint de 500 meter in Oldebroek. (Foto: aangeleverd)

De KNSB baan/wegcompetitie 5 wordt maandag 29 mei vanaf 10.30 uur verreden op de Sjoerd Huisman Piste, Theo Koomenlaan 3 in Wervershoof. Veel skaters van Radboud Inline-skating staan aan de start bij deze landelijke skeelerwedstrijd.

Op het programma staat de 200m tijdrit, een afstand die wellicht Pom Peerdeman uit Hauwert goed ligt, gezien zijn eerste plaats op de sprint bij de competitiewedstrijd in Rotterdam (kadetten). Ook Sharissa Oussoren uit Midwoud (jun.B) start bliksemsnel en stond dit jaar diverse keren op het podium. De spectaculaire sprintafstand, de 1.000m, wordt ook gereden. Benieuwd wat Jet Fransen uit Andijk kan doen na haar eerste plaats op de sprint in Oldebroek en vijfde plaats in Heerenveen? Kom een kijkje nemen!

In voorgaande edities was deze afstand bij de heren voor Rick Schipper uit Medemblik. Ook hij is in vorm en pakte in Rotterdam en Oldebroek de winst op de 500m (senioren). Maar ook zijn broer Kay pakte eerder de winst in Heerenveen, dat kan een mooi gevecht worden, want de heren gingen dit jaar al op meerdere afstanden de strijd met elkaar aan om de eerste en tweede plaats. Naast de sprint zijn zij ook kanshebbers voor de punten-afvalkoers.

Ook Chris Berkhout uit Hauwert gaat zich in deze strijd mengen en bij de dames kan het ook een interessante wedstrijd worden als Sofia Schilder uit Hoogwoud en Bente Kerkhoff uit Oostwoud aan de start verschijnen. Sofia won in Rotterdam de puntenkoers en in Oldebroek de afvalkoers. Bente Kerkhoff won eerder dit jaar de puntenkoers tijdens de Europa Cup wedstrijd in Heerde.

Iedereen is welkom om deze landelijke wedstrijden bij te wonen. De toegang is gratis. Vrijwilligers maakten rond de baan trappen, waardoor de plekken rond de piste beter toegankelijk zijn.