UPDATE

Zeer grote brand in bedrijfspand Poeldijk

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Daan van den Ende - Regio15)

Vrijdagavond 2 februari is een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Jupiter in Poeldijk.

Er is zeer snel opgeschaald naar zeer grote brand. Dit betekent dat er veel brandweereenheden worden ingezet om dit incident te bestrijden. Ook is er GRIP 1 afgekondigd om de onderlinge samenwerking tussen de hulpdiensten te bevorderen.

Brandweereenheden uit Monster, Loosduinen, Honselersdijk, Wateringen, Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Laak, De Lier en Maasdijk werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. 


De brand werd rond 21.00 uur gemeld bij de brandweer, die al snel opschaalde naar ‘zeer grote brand’.

Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen.

[UPDATE 1] De rookwolken trekken richting het centrum van Poeldijk. De politie adviseert om ramen en deuren gesloten te houden.

[UPDATE 2] De brand trekt heel veel publiek. De ME wordt ingezet om mensen op afstand te houden. De politie geeft aan de brandweerlieden in hun werkzaamheden werden belemmerd.


Foto: Rodi.nl

[UPDATE 3] De brandweer heeft een NL Alert uitgezonden vanwege de rookontwikkeling. Ook is er GRIP 2 afgekondigd in verband met de forse rookontwikkeling in de wijde omgeving.  

UPDATE 4: De brand is overgeslagen van de opslagloods voor boten naar een bouwmaterialenhandel. De brandweer probeert verdere overslag naar andere panden te voorkomen. Daarbij worden ook panden gesloopt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding