De Pluktuin Schipluiden officieel geopend

Algemeen
De Pluktuin kreeg veel belangstelling.
De Pluktuin kreeg veel belangstelling. (Foto: GvW-T)

De Pluktuin van Schipluiden is zaterdag jl. officieel geopend. Onder grote belangstelling werd de brug van het vrachtwagenparkeerterrein naar de Pluktuin in gebruik genomen. Vele geïnteresseerden namen een kijkje tussen alles wat groeit en bloeit. Van tijd tot tijd waren er rondleidingen.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Ooit van een Franse Uiensoepboom gehoord? Bij de Pluktuin in Schipluiden kon je een ‘stekkie’ kopen. Maar er waren nog meer bijzondere plantjes te bewonderen. De Pluktuin is een leuk initiatief van vrijwilligers onder de bezielende leiding van Ard Zwinkels voor het laagfruit, de bloemen en de planten en Jan van den Berg voor de hoogstamboomgaard. Hoewel het fruit nu nog niet rijp en weelderig aanwezig is, zijn de bloemen des te talrijker.

Kleurrijk

De Pluktuin heeft vooral een natuurlijke uitstraling waar je blij van wordt. Dat was afgelopen zaterdag ook te merken. Wethouder Frank ten Have opende enthousiast de Pluktuin en daarbij werd meteen de brug in gebruik genomen vanaf het vrachtwagenparkeerterrein. Leerlingen van de basisscholen hadden kleurrijke vlaggetjes gemaakt die het geheel heel gezellig maakten. Verder was er een speurtocht mogelijk en de bezoekers konden de zelfgemaakte limonade proeven. “Nu is die nog door andere pluktuinen geproduceerd,’ vertelt Ard Zwinkels, “maar we hopen op termijn zelf onze limonadesiroop te kunnen maken, met name van onze vlierbessenstruiken en andere fruitstruiken.”

Landelijk

Tijdens de open dag konden we ook alvast een kijkje nemen in de hoogstamboomgaard. Daar grazen nu de schaapjes en het geheel geeft een prachtig landelijk beeld. In de toekomst valt daar hopelijk overvloedig fruit te plukken onder leiding van de vrijwilligers van de Pluktuin. 

Vrijwilligers

Wilt u weten wanneer en wat er te plukken valt of voelt u er ook wat voor om vrijwilliger te worden (dat komt mooi uit want er zijn heel veel handjes met en zonder groene vingers welkom) kijk dan op www.pluktuinschipluiden.nl of stuur een mailtje naar info@pluktuinschipluiden.nl.