MVV ’27 komt geweldig uit de startblokken

Lourens van Rooijen geldt als matchwinnaar.
Lourens van Rooijen geldt als matchwinnaar. (Foto: PR)

Na een midweekse simpele overwinning in Den Haag bij Zuid-West (0-6), staat op een zonovergoten sportpark in Wateringen een lastige uitwedstrijd op het programma. MVV ’27 boekt een knappe overwinning (1-2) en mede door gunstige resultaten van concurrenten, ziet de ranglijst er na de eerste week voetbal in 2023 voor de Maaslanders totaal anders uit.

Door winterse weersomstandigheden wordt de wedstrijd gespeeld op 2e veld van KMD, dat is een kunstgrasveld. Voor beide teams, echt voetballende ploegen, voor het spel niet per se ongunstig. Toch begint de wedstrijd rommelig. Het lijkt erop of allebei de ploegen een bepaalde druk voelen. Mogelijk vanwege het belang van de wedstrijd. In de competitiestand is het namelijk zo dat er een lichte driedeling ontstaat. Alhoewel, eigenlijk een vierdeling, want fier bovenaan staat SC Monster. Daaronder volgt een aantal clubs dat zeer dicht op elkaar staat en na een klein gaatje zitten daarachter dan ook een aantal clubs weer dicht bij elkaar. En onderaan bungelen Madestein en sv Zuid West. Door het goede resultaat afgelopen dinsdag tegen Zuid West is het voor MVV ’27 mogelijk om enigszins afstand te doen en dit seizoen écht mee te doen om bijvoorbeeld een 2e plaats.

Rommelig
De wedstrijd begint dus rommelig. De bal wordt vaak simpel ingeleverd en het spel vindt voornamelijk plaats op het middenveld. Beide teams geven weinig ruimte weg en houden de linies kort op elkaar. Na een kwartier pakt MVV ’27 langzamerhand het initiatief en komt de ploeg wat vaker door naar het Wateringse doel. In de 29e minuut wordt dit overwicht uitgedrukt in een voorsprong. MVV ’27 neemt een korte corner en de bal komt zo bij Dennis Louter, die met zijn fabelachtige traptechniek ervoor zorgt dat de bal vlak voor het doel bij Jaco Buijnink belandt. Na een scrimmage voor het doel scoort Jaco: 1-0. MVV ’27 vindt dit niet genoeg en drukt direct door. Lourens van Rooijen twijfelt niet vanaf een meter of 25 van het doel. Met een heerlijke schuiver verrast hij de doelman van KMD en brengt de 2-0 op het scorebord (dat langs dit veld helemaal niet stond natuurlijk). KMD laat het er niet bij zitten en is direct bekomen van de schrik. Sterker nog, ze zetten de Maaslanders onder druk en nemen het initiatief over in het laatste deel van de eerste helft. Dit leidt direct tot de 2-1 in de 34e minuut.

Risico
In de tweede helft is MVV ‘27 de bovenliggende partij. MVV ‘27 komt tot kansen en gevaarlijke hoekschoppen, maar de doelman van KMD speelt een zeer sterke wedstrijd en keert veel ballen. Gedurende de gehele tweede helft blijft MVV ‘27 kansen creëren, ook met behulp van enkele frisse invallers. Zo snelt Loyd Rhijnsburger nog regelmatig langs zijn tegenstander, alleen twijfelt hij net even te lang op het moment dat de bal in het doel gewerkt kan worden óf opzij gelegd kan worden naar Lourens van Rooijen. KMD gaat al snel veel risico in het spel leggen en besluit achterin één-op-één te spelen. Zo wordt het een open wedstrijd. MVV ‘27 speelt de wedstrijd echter zakelijk uit en komt niet écht meer in gevaar. Zo is Lourens van Rooijen de matchwinnaar, met zijn prachtige schot van afstand. MVV ‘27 komt in 2023 erg goed uit de startblokken en doet met deze 1-2 overwinning bij KMD erg goede zaken op de ranglijst.