Boekenweek in Leescafé Schipluiden

Algemeen
De schrijvers Julia Ran en Fedor de Groot zullen hun nieuwste boeken Tequila Sunrise en Missoula presenteren.
De schrijvers Julia Ran en Fedor de Groot zullen hun nieuwste boeken Tequila Sunrise en Missoula presenteren. (Foto: PR)

In de Boekenweek op vrijdag 17 maart zijn Julia Ran en Fedor de Groot om 15:00 uur te gast bij Leescafé Schipluiden in de Dorpshoeve.

José van Winden

De schrijvers Julia Ran en Fedor de Groot zullen hun nieuwste boeken Tequila Sunrise en Missoula presenteren en geïnterviewd worden door José van Winden. Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en zullen zij signeren.

Tequila Sunrise: Haar hart is groot genoeg, het zijne is vol geheimen
De 31-jarige Daphne is toe aan een nieuwe fase in haar leven. Haar vriend Thom ook, alleen ligt die van hem aan de andere kant van de wereld. Als Thom zonder overleg de verhuizing doorzet, neemt Daphne een ingrijpend besluit. Berooid en met onvervulde kinderwens blijft ze achter in Nederland. Opstandig stort ze zich in het eerste romantische avontuur dat op haar pad komt. De onbehouwen Renko is jong, passievol ... en heeft een geheim dat Daphne keihard confronteert met haar verleden. Tequila Sunrise is een roman die laat zien dat onvoorwaardelijke liefde je soms over je eigen grenzen kan voeren.

Missoula
Britta Mahler werkt als cold case expert bij de FBI in New York. De inval waarbij ze assisteert loopt volledig mis en door het trauma dat ze daarbij oploopt, strandt haar relatie. Gedesillusioneerd keert ze terug naar haar geboorteplaats Missoula.
Een oud-collega van het FBI-kantoor in Missoula vraagt haar de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. De zaak kent veel overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. De vraag rijst of er een seriemoordenaar actief is.
Tijdens de bloedstollende zoektocht naar de moordenaar vindt Britta het dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Ze duikt in zijn schimmige verleden, dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Britta’s onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Welk plan probeert de groepering geheim te houden? Als haar verbroken relatie een verrassende wending neemt, moet Britta de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Aanmelden
Inloop vanaf 14.30 uur. Toegang is gratis, maar wel graag aanmelden bij jozetvanderes@hotmail.com. De bar in de Dorpshoeve is open! Consumpties zijn op eigen kosten verkrijgbaar.

Leescafé Schipluiden in de Dorpshoeve.