Lichtjesfeest: een speciale beleving

Nieuws
Lichtjesfeest Maasland, het mooiste feest van het jaar!
Lichtjesfeest Maasland, het mooiste feest van het jaar! (Foto: GvW-T)

Het gaat weer gebeuren! Op vrijdagavond 15 december is er in Maasland het Lichtjesfeest onder het motto: Samen zijn, samen doen, samen verder. Er is ook een kerstmarkt waar nog kraampjes voor beschikbaar zijn.

Gemma van Winden-Tetteroo

“Dit jaar zal de locatie op de Doelstraat en het Kerkplein zijn, waar iets speciaals gaat gebeuren,” zo vertelt de organisatie. “Er wordt namelijk naast de traditionele lampionnen-optocht en het ontsteken van de kerstboom rond de kerk een ware lichtbeleving gecreëerd. Dat mag je niet missen.” Zodra de lampjes in de kerstboom branden kunnen de bezoekers zich al wandelend vergapen aan een professioneel uitgelicht kerkplein. Muziek, licht en gezelligheid, dat zijn de ingrediënten voor een prachtige avond.  

Kraampje?

“De opzet van de zogenaamde kerstmarkt is een rij van kraampjes op de Doelstraat ter hoogte van het grasveld. Gezellig gekoppelde kramen waarin wij voor een lint van lichtjes zorgen. Het is nog mogelijk deel te nemen een kraam met eten en drinken,” aldus de woordvoerder. “Deelname is gratis, wij stellen de kramen van 2.50 bij 1.00 meter beschikbaar en die kunnen eventueel ook nog gedeeld worden. Als iemand nog vrienden, kennissen of verenigingen kennen die willen aansluiten, dan mogen zij zich melden. Geef dan meteen aan hoe je wilt deelnemen, of je binnen of buiten wilt staan en wat voor soort koopwaar je hebt aan te bieden. Opbouwen kan op vrijdagmiddag 15 december van 16.00 uur tot 17.30 uur, daarna is de straat autovrij. Jullie kunnen ook de spullen op de kraam zetten en later uitstallen. Einde zal rond 22.30 zijn. Denk eraan, het Lichtjesfeest in Maasland is een prachtig moment om je vereniging te promoten en dankzij de verkoop van spulletjes te ondersteunen.” Er geldt nog wel een waarschuwing: “Dit jaar zijn vuurtonnen of vuurkorven niet toegestaan, dit i.v.m. de vergunning!” Stichting ProMaa en het Lichtjesfeest Maasland hopen dat heel Maasland naar het locatie komt om er samen een geweldige avond van te maken. Voor meer informatie: lichtjesfeest@gmail.com of bel met Hans Jan van Dongen: 06-2247 8187.