Koor Horizon heeft plaats voor nieuwe leden

Nieuws
Bij Koor Horizon is weer plaats voor nieuwe zangers en zangeressen.
Bij Koor Horizon is weer plaats voor nieuwe zangers en zangeressen. (Foto: GvW-T)

Koor Horizon uit Schipluiden zingt al decennialang de sterren van de hemel. Het is een gezellig koor waar iedere stem telt. En goed nieuws: er is plaats voor nieuwe leden. Dus zingt u graag en heeft u er wel zin in om deel uit te maken van een leuke groep mensen, dan is dit uw kans!

Gemma van Winden-Tetteroo

Trees Haring is de voorzitter van het koor. Samen met secretaris Ria Suijker vertelt zij het een en ander over het koor dat behoort bij de Jakobusparochie. “Maar we zijn geen specifiek katholiek koor hoor. Je religie of het ontbreken daarvan hoeft geen belemmering te zijn om bij ons koor te komen zingen. Als je enthousiast bent en van muziek houdt, dan ben je van harte welkom,” zeggen de dames. Er is bij Horizon vooral behoefte aan zingende mannen en sopranen. “De meeste van onze leden hebben een middelbare leeftijd maar we zouden het ontzettend fijn vinden als er ook wat jongere zangers en zangeressen zouden aansluiten. Of misschien zijn er wel oud-leden die het koor zodanig missen dat zij weer terugkomen. Altijd leuk!”

Gezellig

Omdat het merendeel uit leden van middelbare leeftijd bestaat, is er nogal eens iemand op vakantie, of moet er eentje oppassen op de kleinkinderen. “Juist daarom willen we graag wat meer leden. Hoewel we wel 28 vaste leden hebben waar we heel zuinig op zijn. Rond Kerst en Pasen zijn er altijd wel projectleden die bijzonder gewaardeerd worden.” De dirigent van het koor is Alan Gibson. “Hij is heel ervaren en dat merk je aan alles. Dat zingt voor ons natuurlijk zeer prettig. We oefenen iedere maandag avond van 20.00 tot 21.30 uur. De eerste maandag van de maand drinken we ook gezamenlijk koffie. Dat is echt gezellig. En eenmaal per zes weken ongeveer zingen we in de kerk. We hebben een mooi repertoire en we zouden, zeker zo rondom Kerst, best wat vaker willen gaan zingen. Misschien nog wel eens in een verzorgingshuis of zo. Dat wordt altijd gewaardeerd en je bezorgt als koor die mensen daar dan ook een fijne middag.”

40 jaar

De leden kunnen goed met elkaar overweg en ze leven graag met elkaar mee. “Haha, soms wel eens iets teveel. Dan moet Alan ons tot de orde roepen. We hebben een verzameling gevarieerde liedjes en songs die we zingen. ‘You rais me up’, ‘Mag ik dan bij jou’ maar ook liedjes van Lennard Cohen. En uiteraard zingen we ook kerkmuziek en gospelliederen. Als we Siyahamba zingen, een Afrikaans lied, dan staat iedereen zichtbaar te genieten. Zo hebben we in de afgelopen 40 jaar al heel wat leuke liederen de revue kunnen laten passeren.” De kerk en de kerkgangers zijn blij met Horizon. Een viering met een koor wordt altijd beter bezocht want dan is het niet alleen de voorganger maar zeker ook de muziek van het koor die inspireert.

Om de foto te maken met alle enthousiaste leden, trekt Alan even alles uit de kast en laat hij het koor Siyahamba zingen. Dat werkt. Ik heb een leuke foto maar ook een melodie die ik de komende uren niet meer uit mijn gedachten krijg. Dus neuriënd fiets ik weer naar huis.

Wil je ook eens luisteren en kijken of Horizon iets voor je is? Kom gewoon eens vrijblijvend luisteren op maandagavond.