Corrie Lansbergen gaat rennen tegen kanker

Nieuws
Corrie Lansbergen- Wenneker ontvangt een mooie cheque.
Corrie Lansbergen- Wenneker ontvangt een mooie cheque. (Foto: PR)

Het is een goede zaak dat er steeds mensen zijn die zich inspannen voor een goed doel. Sommigen houden acties, anderen verkopen plantjes en een aantal sportievelingen rent tegen kanker. Eén van die mensen is Corrie Lansbergen- Wenneker. Zij loopt komend weekend de marathon van Rotterdam om geld op te halen voor het KWF.

Gemma van Winden-Tetteroo

Eigenlijk wil Corrie helemaal niet in de belangstelling komen maar nu ‘haar’ Hardloper zich ook sterk maakt voor het goede doel, kan zij er bijna niet omheen. Het is dan ook hartverwarmend dat al haar hardloopmaatjes een kleine of een grotere bijdrage hebben geleverd. Vanuit de vereniging meldt Marius Zondag: “We hebben afgelopen weekend, zaterdag 6 april, weer een prachtige Duifpoldertrainingsloop gehad. Het was fantastisch loopweer en we hadden maar liefst 56 deelnemers. Er waren afstanden van 3,75 km, 7 km of 11,7 km tijdens deze 54e (!) Duifpolderloop. Dit jaar stond de inmiddels bekende loop in het teken van het KWF omdat één van onze leden, Corrie dus, al enige tijd met een shirt loopt met daarop ‘Ren tegen kanker’.”

KWF

Net als zoveel andere mensen heeft ook Corrie mensen verloren aan deze afschuwelijke ziekte. En daarom besloot de Schipluidense haar marathon van Rotterdam als sponsorloop voor het KWF te bestempelen. Samen met haar twee dochters zal zij aan de start verschijnen en niemand twijfelt eraan of Corrie zal deze prestatie tot een goed einde brengen.

Steunen

“We vonden als commissie het initiatief van Corrie zo mooi dat we haar willen steunen. Daarom besloten we alle inkomsten van deze 54e DPTL in de week voorafgaand aan de marathon, te doneren aan het KWF,” zo vertelt Marius. “Naast het inschrijfgeld voor de loop kon men ook extra doneren en dat leverde 129 euro op. Daarnaast hebben de vereniging De Hardloper en de organisatie van de DPTL nog een extra financiële bijdrage gedaan. Corrie kan daarmee 479 euro extra meenemen naar Rotterdam. Zij was blij verrast met de cheque die kon worden overhandigd. Wij wensen Corrie allemaal heel veel succes komende zondag!”

Wilt u Corrie ook steunen kijk dan op acties.kwf.nl/fundraisers/corrielansbergen en doneer.