Bestsellerauteur Chinouk Thijssen op bezoek bij Lentiz | VMBO Maasland

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Lentiz)

Bestsellerauteur Chinouk Thijssen bezocht op woensdag 10 en donderdag 11 april Lentiz | VMBO Maasland voor een schrijversbezoek. Leerlingen van leerjaar 1 en 2 kregen een interactieve gastles in de klas en stelden hun vragen aan de schrijfster.

Chinouk Thijssen staat bekend om haar YA-thrillers, jeugdthrillers en kinderboeken. Met haar thriller Gegijzeld won ze de Prijs van de Jonge Jury 2022 en was ze een van de 3PAK-auteurs (Boekenweekgeschenk voor jongeren). Haar nieuwste boek Happyland staat op de Tiplijst van de Kinderjury 2024. Kinderen kunnen tot 24 april stemmen.

Tijdens haar bezoek gaf Chinouk interactieve gastlessen waarin ze vertelde over haar eigen middelbare schoolperiode. Zelf was ze helemaal geen goede leerling en zakte met een record aan onvoldoendes voor haar examen. Ze was wel gek op spannende verhalen; Chinouk vertelde over haar horror-oma die haar inspireerde voor horror en deelde haar expertise en passie voor lezen met de leerlingen. Verder benadrukte ze in haar gastles het belang van lezen en creatief schrijven. Het schrijversbezoek is dan ook onderdeel van de voortdurende inzet om het leesplezier onder de leerlingen te bevorderen. 

De leerlingen - inclusief de echte niet-lezende tieners - gingen enthousiast en gemotiveerd in groepjes aan de slag met personages en verrasten zichzelf met hun eigen schrijftalent. Als afsluiter speelden de leerlingen een quiz. De winnaar maakt kans om met zijn of haar naam in een nieuw boek van Chinouk te verschijnen. 

In samenwerking met ‘de Bibliotheek op school’ werd het schrijversbezoek mogelijk gemaakt. Sinds dit schooljaar beschikt Lentiz | VMBO Maasland over een eigen schoolbibliotheek: ‘de Bibliotheek op school’ met leesconsulent vanuit Bibliotheek de Plataan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding