Voetjes van de vloer op de vroege morgen

Nieuws
Allemaal lekker uit je dak tijdens Fresh Dance.
Allemaal lekker uit je dak tijdens Fresh Dance. (Foto: GvW-T)

Was dauwtrappen een traditie op Hemelvaartsdag in Nederland, in Den Hoorn is dat inmiddels Fresh Dance: Een uur lang dansen in de vroege morgen op de beats van DJ Layon Nais. Dit jaar is de vijfde en tevens laatste keer op de vertrouwde locatie, in de tuin van Bram en Ingrid van Marrewijk aan de Lookwatering in Den Hoorn op 9 mei 2024.

“De eerste keer dat ik las over Fresh Dance was ik meteen enthousiast”, aldus Annemiek van Adrichem die al voor de vijfde keer meedoet. “Het is zoooo lekker!! Ben er de hele dag blij van”.

Brenda Kooy, initiatiefnemer van dit jaarlijkse dance-event kan er geen genoeg van krijgen. Vijf jaar geleden klopte Brenda aan bij CultuurStek Den Hoorn met de vraag om dit initiatief samen uit te voeren. Zo gezegd zo gedaan! En met succes. Fresh Dance is niet meer weg te denken en hoort inmiddels tot de vaste successen van het cultuurjaar in Den Hoorn. 

Wie kan het beter aanbevelen dan Brenda zelf: “Ik vind het altijd leuk om mensen rustig, wat afwachtend, aan te zien komen. Al snel neemt DJ Layon Nais ons mee de dansvloer op en vervolgens staat iedereen in no time met een big smile te dansen. Het is zo’n grappige situatie: een uur lang, staat een grote groep mensen op een (hopelijk) zonnige ochtend, midden in Den Hoorn, in een prachtige tuin te dansen, te lachen en te joelen. Het is zo aanstekelijk! Ik vind het ook heel bijzonder dat Bram en Ingrid van Marrewijk al vijf jaar lang hun prachtige tuin beschikbaar stellen. Dit is wel de laatste keer op deze plek, dus voor volgend jaar zoeken we, bij voldoende animo, naar een nieuwe locatie.” 

Om 8.40 uur is de inloop en gelegenheid om koffie of thee te nuttigen. Om 09.00 uur stipt gaat de deur dicht en de tuin open en kan iedereen uit zijn of haar dak gaan op de muziek van DJ Layon Nais. Heb je daarna trek in een afterbakkie? Dat wordt geregeld door Net Even Anders uit Schipluiden.

Een kaartje voor Fresh Dance is voor 6 euro te verkrijgen via de website van Cultuurstek of voor 7,50 euro aan de deur. Deze prijzen zijn exclusief de drankjes. Kijk voor meer informatie op www.cultuurstek.nl.