“Midden-Delfland Blijft Staan”: Een Nieuwe Stap Naar Een Gezonder Leven

Partnerbijdrage
Gezond en vitaal ouder worden is een gemeenschappelijk doel in Midden-Delfland.
Gezond en vitaal ouder worden is een gemeenschappelijk doel in Midden-Delfland. (Foto: PR)

Gezond en vitaal ouder worden is een gemeenschappelijk doel in Midden-Delfland. Met trots kondigt Sportief Plus de “Midden-Delfland Blijft Staan” valpreventiecursus aan. Dit initiatief is speciaal ontwikkeld voor senioren in Midden-Delfland, met als doel hen te helpen langer zelfstandig en actief te blijven.

Deze cursus, die al succesvol is gebleken in andere gemeenten zoals Den Haag en Rijswijk, richt zich op het verbeteren van balans en zelfstandigheid onder ouderen. Door middel van 13 lessen, waarvan de eerste een gratis proefles is, krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun balans, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen te versterken. Deze aspecten zijn cruciaal in het verminderen van het valrisico, een veelvoorkomend probleem bij senioren.

Dankzij de samenwerking met de Gemeente Midden-Delfland en Stichting Welzijn Midden-Delfland, benadrukt “Midden-Delfland Blijft Staan” het belang van fysieke gezondheid en het welzijn van senioren in de gemeenschap. De cursus wordt geleid door ervaren en gekwalificeerde trainers, waardoor deelnemers van alle niveaus welkom zijn en aangemoedigd worden om deel te nemen.

De lessen worden aangeboden op drie locaties: Den Hoorn, Schipluiden en Maasland en beginnen in de week van 15 april. Voor een betaalbare prijs van €36, biedt “Midden-Delfland Blijft Staan” een unieke kans voor senioren om actief en gezond te blijven in hun eigen omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.midden-delflandblijftstaan.nl of direct contact opnemen met Mike van der Kraan op telefoonnummer 06-34105499, of via e-mail midden-delfland@sportiefplus.nl. Mis deze kans niet om een gezonder en zelfstandiger leven te leiden in Midden-Delfland.