Voorjaarsconcert Delfts Symphonie Orkest in Oude Kerk Maasland

Partnerbijdrage
Het Delfts Symphonie Orkest staat onder leiding van dirigent Frank de Groot.
Het Delfts Symphonie Orkest staat onder leiding van dirigent Frank de Groot. (Foto: PR)

De lente is pas echt begonnen met het voorjaarsconcert van het Delfts Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Frank de Groot.

Op zondagmiddag 21 april speelt het Delfts Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Frank de Groot een concert in de Oude Kerk in Maasland, Kerkplein 1. Jong talent van het conservatorium in Amsterdam Isaac Lottman soleert op de cello.

Het voorjaarsconcert opent met een zonsopkomst boven de Griekse zee, in de vorm van de Helios Ouverture van de Deens componist Carl Nielsen. Daarop volgen de wereldberoemde Enigmavariaties, beeldschone en mysterieuze muziek van de Britse componist Edward Elgar. In veertien variaties schetst de componist zijn vrouw, vrienden, familie en geheime geliefden. Bovendien draagt de muziek een raadsel met zich mee dat tot op de dag van vandaag onopgelost blijft.

Dvorák

Na de pauze soleert jong talent Isaac Lottman in hét celloconcert van Dvorák. Aanvankelijk wilde de Boheemse componist geen soloconcert voor de cello schrijven omdat de klank van de cello in het hoge register ‘te nasaal’ zou zijn en in het lage register ‘te mompelend’. Na het horen van een celloconcert van een collega-componist ging Dvorák toch overstag en schreef hij het muziekstuk dat tot de dag van vandaag geliefd is over de hele wereld.

Programma

  • Helios Overture, Carl Nielsen
  • Enigmavariaties, Edward Elgar
  • Celloconcert in b klein, Antonín Dvorák

Hetzelfde concert is ook te bezoeken op zaterdagavond 20 april om 20.15 in de Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7, te Den Haag.

Kaarten zijn voor 20 euro te koop via www.hetdso.nl/kaarten.

Aan de deur zijn de kaarten 22 euro. Studenten en jongeren betalen 12,50 euro. Bij de prijs van het kaartje is een consumptie inbegrepen.