Britt en Femke stralen op toestelwedstrijden

Sport
Britt en Femke goed voor 3x goud en 1x zilver.
Britt en Femke goed voor 3x goud en 1x zilver. (Foto: GVS)

Zondag 17 maart 2024 werden in de “Eminent”-turnhal in Naaldwijk de toestelturnkampioenschappen gehouden van rayon Delfland. Op deze wedstrijd streden de toestelspecialisten in de verschillende niveaus tegen elkaar om de titels op de verschillende toestellen. 

Bij de meisjes en dames zijn dit de toestellen evenwichtsbalk, brug ongelijk, vloer en sprong. Voor GV Schipluiden kwamen hier twee turnsters in actie: Britt Koolstra bij de categorie meisjes jeugd-2011 in niveau G en Femke Peters bij de dames junior/senior, ook in niveau G.

Britt turnde op de toestellen sprong, brug ongelijk en vloer. Britt wist op sprong via twee knappe overslagen op de 5e plek te eindigen met een gemiddelde van 9,95 punten. Op vloer was de concurrentie groot en zwaar en alle meisjes zaten vreselijk dicht bij elkaar. Haar cijfer (10,10 punten) was keurig. Op brug ongelijk turnde Britt een nette en strakke oefening met een prima driekwart reus en hurksalto achterover af. Haar oefening was verdiend goed voor goud met 11,20 punten.

Femke begon haar wedstrijd sterk op de brug ongelijk. Haar in vlot tempo en netjes uitgevoerde oefening werd beloond met goud (11,50 punten). Op de evenwichtsbalk verliep het inturnen verre van vlekkeloos, maar haar wedstrijdoefening was daarentegen enorm stabiel, netjes en beheerst. Hierdoor behaalde Femke op dit toestel zilver met 10,60 punten. Op vloer turnde Femke een zeer sierlijke en nette oefening en samen met nog twee turnsters wist Femke gedeeld goud te pakken met 10,50 punten.