Een zinderende ontknoping bij DIOS Dames 1

Feest bij de dames van DIOS en hun trainers Mike Pottuijt en Dave Stet.
Feest bij de dames van DIOS en hun trainers Mike Pottuijt en Dave Stet. (Foto: DIOS)

Het is zaterdagavond 3 minuten over half 8. Vlak voor de Hoornbloem in Den Hoorn staat het vol met auto’s en fietsen, maar er heerst buiten een rust. De deur openend klinkt er ineens een flink tromgeroffel en een hard gejuich; er is gescoord door onze handbaldames!

De tribune boven is afgeladen en het zoeken naar een plekje om zicht op de wedstrijd te krijgen. DIOS Dames 1 speelt de laatste wedstrijd in de 1e klasse van de competitie tegen koploper Foreholte DS2. Bij winst met 9 punten verschil, zo is er berekend, promoveren de dames naar de hoofdklasse. Een hele opgave, maar aan het publiek zal het niet liggen.

Trom

De supporters waren massaal aanwezig inclusief een grote trom, die luid klonk zodra de dames uit Den Hoorn weer wisten te scoren. En dat gebeurde vaak. De wedstrijd begon met een intense strijd waarbij beide teams gelijk opgingen. Al snel wist DIOS een voorsprong te nemen, soms met vijf punten verschil, maar Foreholte kwam ook terug en verkleinde het verschil zelfs tot drie punten. De dames gingen met 2 doelpunten voorsprong de rust in. Niet genoeg dus om op plek 1 te belanden en in de 2e helft moest dat verschil gemaakt worden

Spannende eindfase

Vol spanning stonden de dames na rust weer op het veld en de tribune weer vol met fanatieke supporters, allen hopend op die overwinning met een marge van 9 punten verschil om het kampioenschap binnen te slepen. In die tweede helft gingen de dames er vol voor. Ver in die tweede helft was het verschil zelfs opgelopen tot 10 punten in het voordeel van DIOS. Het publiek was uitzinnig, de DIOS-dames speelden op de toppen van hun kunnen en er gebeurde van alles; penalty’s, twee-minuten tijdstraffen, break-outs en betwistbare beslissingen van de scheidsrechters. Een bizar spannende eindfase resulteerde in een eindstand van 31-23.

Kampioen

Er viel een ijzige stilte over de Hoornbloem toen de scheidsrechter het einde van de wedstrijd aankondigde: een overwinning met 8 punten verschil, dat is niet genoeg. Maar ook Foreholte liet geen gejuich horen en dus hing er een sfeer vol verbazing en verwarring boven het veld. Er werd gediscussieerd en het regelement werd nagekeken; want de uitslag is doorgegeven aan de bond op het scherm stond DIOS op nummer 1. Klopt dit wel, is het echt waar? Jazeker! Naast dat het onderlinge resultaat gelijk is tussen beide ploegen (aantal behaalde wedstrijdpunten), geeft daarna he doelpuntensaldo over de gehele competitie de doorslag. En dus is DIOS dames 1 is kampioen!

Feest

De opluchting en feestvreugde is enorm. Dat moet natuurlijk gevierd worden en waar kan dat beter dan op de eigen club. Het feest verplaatst zich naar de DIOS kantine waar de kampioenen flink toegezongen worden onder het genot van een hapje en heel wat drankjes. Het feest ging nog lang door want zo een mooie overwinning moet natuurlijk goed gevierd worden.

Jan Alma Cup

Naast dit kampioenschap maken de dames van DIOS ook nog kans op de winst van het bekertoernooi. Aanstaande vrijdag, 29 maart, speelt DIOS Dames 1 in Ridderkerk tegen ODIS uit De Lier de finale van de Jan Alma Cup.