Duurzame designmeubelen

Duurzaam
Duurzame make-over met Belgisch meubelmerk
Duurzame make-over met Belgisch meubelmerk (Foto: Ethnicraft)

Het zal je niet ontgaan zijn: duurzaamheid is een hot topic. Er zijn een heleboel manieren om jouw woonomgeving groener te maken: van goede isolatie tot waterbesparende snufjes. Maar wat dacht je van een prachtige groene inrichting? Duurzaam wonen zonder in te leveren op comfort en design? Check! Met de meubels van Ethnicraft krijgt jouw huis een verantwoorde en stylish make-over. 

STIJLVOL

Let er dan op dat de meubels die je koopt gemaakt zijn van verantwoorde materialen, zoals duurzaam geproduceerd hout, gerecycled papier, karton of bamboe. Kies voor een tijdloos item om te voorkomen dat je er snel op uitgekeken bent. Dat ecologisch en mooi tegenwoordig moeiteloos samengaat bewijst de stijlvolle collectie van Ethnicraft. Dit Belgische meubelmerk heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Al het teakhout draagt een 100% FSC-label.

DUURZAAM

Hout is hét materiaal voor Ethnicraft. Maar dan wel duurzaam verkregen. Ze houden dan ook rekening met de herkomst van het hout, de energie die gebruikt wordt tijdens het productie – en distributieproces, de behandeling van het hout en het creëren van zo weinig mogelijk restafval.

HERGEBRUIKT HOUT

Het teakhout vindt zijn oorsprong in Indonesië; Ethnicraft verzamelt hout van verlaten gebouwen en oude pakhuizen op Java. Daarnaast gebruiken ze hout verkregen bij Indonesische teak-plantages.

TOE AAN EEN MAKE-OVER?

De eigentijdse meubels zijn mooi en clean. Denk: strakke smaakvolle belijningen en geen poespas. De items, variërend van salontafels tot wandkasten, voelen zich dan ook meer dan thuis in industriële of Scandinavische interieurs. Dankzij het massieve hout zijn de meubels oersterk en heb je er levenslang plezier van. Ook dat is duurzaam.

MEER INFORMATIE?

Kijk voor meer inspiratie op Ethnicraft.com

Kijk ook voor meer woonideeen op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Ecologisch en stijlvolle collectie.