De mooiste historische gebouwen in Spanje

Huis
Laat je verleiden!
Laat je verleiden! (Foto: Adobe Stock)

Architectuurliefhebbers opgelet! Ga je binnenkort op reis naar Spanje? Dit land heeft veel schitterende historische gebouwen. Van Andalusië tot Barcelona; deze historische gebouwen in Spanje wil je niet missen!

Alhambra in Andalusië

In Granada, Andalusië ligt Alhambra: één van de bekendste middeleeuwse paleizen op aarde. Het werd gebouwd in het jaar 889 en kwam vervolgens in handen van de Moorse veroveraars. Later hebben ook de moslims en christenen hier hun sporen achtergelaten. De Renaissance is goed zichtbaar in de vormgeving van Alhambra. Van de bogen tot de kapitelen en de decoratie: laat je betoveren door de middeleeuwse pracht! Wil je een bezoekje brengen? Reserveer dan van tevoren.


Plaza de España in Sevilla

Ben je in Sevilla, vergeet dan geen bezoekje te brengen aan het historische gebouw Plaza de España. Dit magische plein staat in het Maria Luisa park en straalt één en al symboliek uit. Rondom het plein loopt een prachtig kanaal. Het Plaza de España is geïnspireerd door de Renaissance, maar past ook perfect bij de Andalusische stijl. Het dure monument is gebouwd door wel duizend werkers tegelijk. De architectuur past precies bij Andalusië. Laat je verleiden tijdens een romantisch boottochtje of een avondwandeling.

Sagrada Familia in Barcelona

Barcelona is een schitterende stad. Als architectuurliefhebber wil je de De Sagrada Familia niet missen! Dit historische gebouw, ontworpen door Antonio Gaudí, is hét symbool van Barcelona. In 1883 werd de bouw gestart. Dit is vooralsnog niet afgerond; waarschijnlijk gebeurt dit pas in 2030. De neogotische stijl van de basiliek is overal voelbaar. De spitse torens van de Sagrada Familia maken het een unieke basiliek. Wauw!


Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!