Eenvoudig grond afvoeren

Tuin
Afbeelding
(Foto: Unsplash)

Tegenwoordig kun je met gemak grond afvoeren, maar hoe pak jij het aan? Om te beginnen is het goed om na te gaan wat er allemaal afgevoerd mag worden. Je hebt de grondcontainer als je dat wenst snel bij je op locatie staan en daar mogen dan zand, graszoden, tuinaarde en visueel schone grond in. Er kan dus erg veel afgevoerd worden en dat is maar goed ook. Het is fijn als je weer alles op orde hebt en kunt genieten van je tuin.

Kies voor grond afvoeren

Teveel grond is niet handig en daarom kun je maar beter grond afvoeren door middel van een container. Het is fijn om te weten dat een kuub zand ongeveer gelijk is aan dertien volle kruiwagens. Het kan allemaal erg eenvoudig gaan, want je kunt wanneer de container op locatie is geplaatst beginnen met grond afvoeren. Als eerste kun je dan het beste een loopplank schuin plaatsen tegen de zijkant van de container. Hierdoor kun jij met de kruiwagen eenvoudig de container in rijden en dan de grond daarin plaatsen. Maar welke moet je huren? Daar kunnen we wat meer over vertellen. Voor de grondcontainer van 3m3 kun je heel wat grond kwijt. Maar hoeveel moet jij afvoeren? Bereken het aan de hand van dit voorbeeld maar eens. Het oppervlak is van groot belang, bijvoorbeeld 30m2, en dan de diepte van de grond die afgevoerd moet worden bijv. 7 cm en dan nog 30% extra volume rekenen voor de lucht die in de grond zit en dan vrij komt. Je krijgt dan de som 30m2 x 0,07 x 1,3 lucht en dan is dat 2,73 m3. Hiervoor is de container van 3m3 dus een goede keuze. 

Offerte aanvragen grond afvoeren

Als je benieuwd bent naar de kosten van grond afvoeren, dan kun je vooraf een offerte aanvragen bij ons. De prijzen zijn hier altijd all-in, dus inclusief transport, BTW, het huren, de milieutoeslag en het verwerken van het afval. Bereken eens goed wat je nodig hebt, bij twijfels kun je ook advies inwinnen en dan kan er altijd iemand met je meekijken of rekenen om na te gaan welke container er het beste bij je geplaatst kan worden. Neem daarom gerust (vrijblijvend) contact op en dan kun je nagaan wat jouw voordelen zijn als je er gebruik van wil maken.   

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)