Veel kavels nieuwe eigenaar

Nieuws

OBDAM – De veiling van 3 november in De Brink in Obdam was voor het veilingcomité buitenverwachting een groot succes geworden. Voor de nieuwe voorzitter, Joan Peerdeman, een gedroomde start van de avond. Veilingmeester Ben Appel hield de vaart er goed in en prees de koopjes, samen met de lady speaksters Truus Wijte en Karin Baas, als vanouds met groot enthousiaste aan.
Gerard Broersen hield de bieders achterin de zaal in de gaten vanuit een hoge tennisstoel en seinde het bieden door naar voren. Jan de Winter zweepte als nar de koop op naar grote hoogte, zodat Stichting Jeugdwerk uit Obdam en Stichting Oud Obdam/Hensbroek een flinke winst ontvingen. Koopjes van onder meer kerkbanken, airco, een huis in Sauerland of de beide boottochten, eentje door Ben Appel zelf aangeboden. Meerdere personen boden flink en de kavels werden voor hoge bedragen geveild, sommige tot boven de 1.000 euro. Halverwege de avond had pastor Bert de eer om uit de ingeleverde loten drie winnaars te trekken. Anita de Haan, Lucie Leeuw en Roel Jansen waren de gelukkigen. Zij ontvingen elk een dinerbon.
Nadat het laatste koopje was geveild, werd de opbrengst bekend gemaakt: 47.722 euro. Een ongekend hoge score, waar de beide monumentale gebouwen in Obdam -de St. Victorkerk en het Brakenkerkje- en de verschillende verenigingen heel blij mee zijn.
Bedankt gulle gevers, kopers, vrijwilligers, notaris Appel, de mensen van De Brink. Kortom: iedereen die aan dit succes bijgedragen heeft.