Opnieuw successen voor Turncentrum Waterland

Algemeen
Successen voor Verena Sens, Daniëlle Klinkhamer en Caitlin Veerman.
Successen voor Verena Sens, Daniëlle Klinkhamer en Caitlin Veerman. (Foto: aangeleverd)

HELMOND/REGIO - Successen voor Turncentrum Waterland bij de landelijke kwalificaties voor de 1e divisie in Helmond. Bij de senioren 1e divisie won Verena Sens het zilver en in de andere wedstrijdbaan Caitlin Veerman het brons, eveneens bij de senioren. Danielle Klinkhamer was heel dicht bij een podiumplek met een vierde plaats.

Dit weekend was het laatste in de reeks van landelijke kwartfinales. Bij de junioren turnde Kaithlyn Verhage met een hele stabiele meerkamp naar een negende plaats. Op haar favoriete toestel sprong behaalde zij het met 12.60 het hoogste cijfer van alle deelneemsters. Met deze klassering stroomt zij ruim door naar de landelijke halve finales.

De senioren hadden zich bij de eerste kwalificaties al geplaatst voor de halve finales en konden zonder druk deze 2e kwalificatiewedstrijd turnen. Voor Danielle Klinkhamer begon de wedstrijd met helaas toch een val van brug, maar zij herstelde zich goed met de tweede score op balk en een keurige vloeroefening. Ze besloot de wedstrijd af te sluiten met een gestrekte tsukehara op sprong en ook dit onderdeel verliep geslaagd met een keurige vierde plaats als eindresultaat. Caitlin Veerman turnde één van haar beste wedstrijden tot nu toe. Foutloos kwam zij haar vierkamp door en op het onderdeel vloer was zij zelfs de beste. Maar ook haar balk en sprong waren van hoog niveau. Nog niet eerder wist ze bij de senioren in de meerkamp in de medailles te turnen, maar vandaag dus het welverdiende brons.

Verena Sens opende haar wedstrijd sterk met een prachtige oefening op vloer (12.30), op sprong turnde ze voor het eerst dit seizoen een overslag salto. Met het inturnen nog prachtig tot stand, maar tijdens de wedstrijd helaas net niet goed geland. Ze moest hierdoor genoegen nemen met een wat minder hoog cijfer dan normaal. Dit compenseerde ze echter met geweldige oefeningen op brug (12.30 en de beste op dit onderdeel) en balk met 12.90 (tweede cijfer op dit onderdeel). Uiteindelijk wist zij beslag te leggen op het zilver!

Vanaf volgende week starten voor ruim 20 turnsters van Turncentrum Waterland de voorbereidingen op de landelijke halve finales.

Op de foto's

Links Verena Sens

Midden Danielle Klinkhamer

Rechts Caitlin Veerman