Rob van Oosten Award voor Lorem Ipsum

Cultuur
De winnaars: Lorem Ipsum
De winnaars: Lorem Ipsum (Foto: Han Giskes)

PURMEREND/VOLENDAM - Het afgelopen weekend werd voor de eerste keer de Rob van Oosten Award uitgereikt in Pop- en Cultuurpodium P3. Lorem Ipsum, één van de vijf jonge muzikale artiesten die meedongen naar de prijs, heeft de wisseltrofee en geldbedrag van 1000 euro gewonnen. 

De award, een eerbetoon aan wijlen Rob van Oosten, een gedreven onderwijzer en muzikant werd uitgereikt tijdens Rob zijn geliefde P3 Muziekcafé, een maandelijkse muzikale inloopavond waar opkomend talent een podium krijgt.  

De genomineerden waren heel divers van The Angry Young Men die uitdagende covers speelt van TOTO, Billy Joel en Deep Purple, singersongwriter Lisa Carmen, multitalent, hiphopper, producer Hel!um (Antóni Schulte) tot de door Elvis geïnspireerde zanger Joost en Lorem Ipsum.   

Jury unaniem

De jury was unaniem, Lorem Ipsum, wiens unieke sound geïnspireerd is door bands als The Smiths, Wire, & PJ Harvey, scoorde hoge ogen en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het feit dat zij eigen materiaal speelde gaf de doorslag bij de juryleden, Gerda Van Oosten, Daan en Bart van Oosten en programmeur Frank van den Berg.  We zullen de aankomende periode nog veel van Lorem Ipsum horen. Hun debuutalbum komt op 19 april uit en met het prijzengeld kunnen ze een ‘oude roestige bus’ kopen waarmee ze naar diverse festivals kunnen afreizen. 

Het was een avond vol muziek, herinneringen en eerbetoon aan een bijzondere man waaronder een optreden van The Fifties, de oude band waar Rob in speelde. 


Tussen de mannen van The Fifties houdt Gerda, de weduwe van Rob van Oosten, het beeldje vast, ernaast de maakster van het beeldje. (Foto: Han Giskes)