Zesde verdachte aangehouden dodelijk schietincident Purmerend

Nieuws
Inmiddels zijn er zes verdachten aangehouden van de dodelijke schietpartij op 12 februari.
Inmiddels zijn er zes verdachten aangehouden van de dodelijke schietpartij op 12 februari. (Foto :InterVisual Studio)

PURMEREND - De politie heeft in het onderzoek naar het schietincident op 12 februari bij het treinstation in Purmerend opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Purmerend. De verdachte is woensdag 20 maart aangehouden in Amsterdam en zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Dit is de zesde aanhouding in dit onderzoek. 

Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis.

Dinsdag 13 februari werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehoude in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast. Woensdag 14 februari wist de politie nog eens twee aanhoudingen te verrichten. De 18-jarige man uit Amsterdam zit nog steeds vast. De 16-jarige jongen uit Purmerend is heengezonden. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. De 15-jarige jongen uit Amsterdam, die woensdag 21 februari werd aangehouden, zit nog steeds vast. Op 4 maart werd een 19-jarige man uit Landsmeer aangehouden. Ook hij zit nog steeds vast. De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht.

Oproep

Hebt u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.