Beheerders Buurtkastjes bezorgen circa 80 kinderen een onvergetelijk paasfeestje

Nieuws
De buurtkastjesbeheerders en vrijwilligers maakten er een topfeestje van voor de circa 80 kinderen.
De buurtkastjesbeheerders en vrijwilligers maakten er een topfeestje van voor de circa 80 kinderen. (Foto's: Britt van Hulsen)

PURMEREND - Wat een geweldig spektakel afgelopen zaterdag in sporthal De Vaart waar ongeveer 80 kinderen van gezinnen met weinig financiële middelen met volle teugen genoten van het paasevenement, georganiseerd door beheerders van Buurtkastjes Purmerend en een aantal enthousiaste vrijwilligers. De organisatie stond als een huis, alles was tot in de puntjes geregeld. 

Er waren spelletjes, muziek en springkussens van sportbedrijf Spurd waarop de kinderen zich lekker konden uitleven: lekker springen en dansen. Er waren schminksters, zij maakten mooie kindergezichtjes, variërend van prinsessen, wilde dieren tot Spider-Man. Er waren honderden plastic paaseieren verstopt en ook weer gevonden. Die konden worden ingeruild voor chocolade eieren en wie een gouden paasei vond, kreeg een chocolade paashaas. Verder konden mooie prijzen worden gewonnen door degenen die een kleurplaat hadden gemaakt. Er werden maskers en kroontjes gekleurd en elk kwartier werden er nummers van de uitgedeelde lootjes omgeroepen en konden mooie prijsjes worden uitgezocht.

Alles werd vastgelegd door fotograaf Britt van Hulsen, die net als de anderen haar diensten belangeloos aanbood. “Iedereen was vrolijk en blij… kortom een geweldig Paasfeest en misschien wel voor herhaling vatbaar”, laat Yvonne van Herrikhuijzen weten. Yvonne is een van de beheerders van buurtkastjes en organiseerde het paasevenement met andere collega beheerders en tal van vrijwilligers. Het was voor de eerste keer dat een dergelijk paasevenement door hen is georganiseerd. “We hebben een evenement met Sinterklaas gehad en met Kerstmis hebben we pakketten uitgedeeld. In beide gevallen een groot succes. We hebben nog plannen genoeg, maar gaan eerst het paasevenement evalueren, daarna kijken we of er gelegenheid is om weer iets anders te bedenken. Ik moet wel zeggen dat we er met z’n allen veel energie van krijgen om de kinderen zo gelukkig te zien”, aldus Yvonne.

Geniet aan de hand van onderstaande foto’s nog even na.