Paardenspektakel tijdens kortebaandraverij - Strijden voor het Gouden Hoefijzer en 'Masters-Champion kortebaan Pur

Nieuws

PURMEREND - Harddraverijvereniging Prins Bernhard, of eigenlijk Jan Kuiper, 'voorzitter, penningmeester, secretaris en manusje van alles' is alweer – vanaf februari 2016 - druk bezig met de voorbereidingen voor de traditionele Kortebaandraverij op de tweede donderdag van september. Dit jaar 8 september. Jan Kuiper houdt van emotie, leut en gezelligheid. “Als het publiek geniet, dan geniet ik ook", aldus Jan Kuiper. Daan van der Werf assisteert bij het aanleggen van het kortebaantraject. Hij is zelf fokker van pony’s en is wekelijks te vinden op de lange baan in Alkmaar bij de grote koersen en is zodoende bekend bij de eigenaars en rijders van onze kortebaandravers. De hoofdsponsors van het evenement zijn Rabobank Waterland en omstreken, Rodi Media, NMT Shipping en PRO ( Purmerendse Regio Ondernemers).

Kuiper vertelt enthousiast over de Harddraverijdag die weer voor de deur staat: "We werken samen met de NDR, de Nederlandse Draf- en Rensport. Vanwege het prachtige en interessante prijzengeld, ereprijzen en overige emolumenten voor alle rijders en trainers en de mooie, rechte baan-accomodatie (de baan is vanaf 2015 vrij van obstakels zoals verkeersheuvels) worden de laatste jaren gemiddeld 60 paarden aangemeld bij de NDR om mee te mogen koersen bij de Kortebaandraverij in Purmerend. In totaal kunnen 28 paarden worden ingeschreven (met de hoogste winsom tot en met 7-9-2016) en strijden de rijders om het winnen van het Gouden Hoefijzer, met daaraan verbonden de 'Masters-Champion kortebaan Purmerend 2016’. De Kortebaandraverij 2016 begint om stipt 13.30 uur en vindt plaats op de Nieuwstraat in Purmerend. De prijsuitreiking van de acht winnaars van de Kortebaandraverij wordt na afloop gehouden bij Concordia op de Koemarkt, alsmede de verloting onder de trainers van een schitterende uitrijsulky. Bij de verloting moeten de trainer en rijder aanwezig zijn.

Perfect jaar

"Dit jaar wordt weer een perfect jaar!",vertelt Kuiper. "Dit gezien de accommodatie rond de baan. Er zijn vier led-screens langs de baan en drie tv-schermen in de business-lounge, twee luxe toiletwagens(1 bij de OldStable en 1 naast de business-lounge) en de grotere ruimte bij de Frans-Spijkerman-Bar. Bovendien is er vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur op het podium naast de business-lounge een live-optreden van het zangersduo Backlight. Voor de wedstrijd en tussen de omlopen verzorgt het bedrijf BES – dat ook de geluidsinstallatie, led-screens en tv-schermen aanlegt - gezellige muziek.”
Prins Bernhard Business Lounge

Tijdens de Harddraverij is er zoals altijd veel aandacht voor de sponsoren van het evenement. "De Business Lounge (360 m2) voor hoofd- en sub-hoofdsponsoren, sponsoren van de paardendekjes en genodigden is geopend van 13.30 tot 20.00 uur. De Business lounge is gezellig aangekleed zoals voorgaande jaren, terwijl bij de ingang twee spontane beveiligsters van Forty4 de uitnodigingskaarten in ontvangst nemen en de betreffende personen voorzien van een geel-polsbandje. Alle sponsoren kunnen hun consumptiebonnen inleveren bij de Frans Spijkermans Bars (bij de ING en fa. Modder). "De Business Lounge is een uitstekende gelegenheid voor ondernemers om hun netwerk te verstevigen, onderhouden en uit te breiden", aldus Kuiper. "Ik raad ondernemers aan die nog geen sub-hoofdsponsor zijn, dit in 2017 te overwegen. Hiervoor krijgt men niet alleen veel gezelligheid in de business-lounge maar ook diverse uitingen op het evenement: grote reclame-logo’s op de vier led-screens langs de baan en op de drie tv-schermen in de Business Lounge, reclamedoeken langs de baan en media-vermeldingen. Diverse ondernemers hebben in voorgaande jaren zakelijke successen geboekt tijdens deze ondernemers-reunie!", aldus Kuiper.

Gokje wagen

Uiteraard kan er tijdens de Kortebaandraverij - waarbij 28 van de beste kortebaandravers met de hoogste winsom - meelopen ook weer een gokje worden gewaagd. Bij het programma wordt een bijlage gevoegd, waarin de mogelijkheden worden uiteengezet om te gokken en een bijlage met winnaars-adviezen. Belangstellenden kunnen de wedstrijdformulieren kopen bij de Totalisatorwagen in de Koestraat, tegenover de Frans Spijkerman Bar.

Led-screens

De gehele kortebaandaverij is van start tot finish te volgen op de vier led-screens,waarvan er drie staan aan de kant van de business-lounge en één tegenover Sopar-Makelaars en op de drie tv-schermen in de business-lounge. Tevens vertonen deze beeldschermen de uitslagen van elke run in de betreffende omloop, de loting van de plaats in de volgende omloop. Bovendien komen de reclamelogo's van de hoofd- en subsponsoren meerdere malen in beeld.

Diner voor twee

De winnaars van paardendekjes van de eerste omloop, de pechprijswinnaars en de winnaars van de best verzorgde combinatie van de hele koers winnen een diner voor twee personen. Dit is gesponsord door onderstaande horeca-restaurants: Purmerend: Eterij Effe Anders- Bar&Grill De Stallen - Brasa - Pure - Grand Café De Purmaryn- Y-Not- Arissa - Concordia -Kozee- The Blue Lotus -Gachita -Kriti- Bistro Santè - Saporetti -Spijkerman Eten & Drinken - Burggolf Restaurant Mangolia –De Rijp: Het Wapen van Munster. Zuidoostbeemster: Restaurant Fort Resort Beemster. Volendam: Restaurant van de Hogen en Restaurant Le Pompadour.
De gehele donderdag 8 september kan elke fietser zijn fiets gratis stallen in een afgebakende ruimte, onderin Parkeergarage 't Lammetje.