Hoge scores voor Rhönradploeg in Den Helder

Sport
In het rad zittend Spike Jonk Oortman Gerlings en Luna Olijerhoek. Staand in het rad van links naar rechts: Maud van Tongeren, Luna Van Berlo en Sofie van der Kroon Links en recht staand trainers Jennifer en Ramona.
In het rad zittend Spike Jonk Oortman Gerlings en Luna Olijerhoek. Staand in het rad van links naar rechts: Maud van Tongeren, Luna Van Berlo en Sofie van der Kroon Links en recht staand trainers Jennifer en Ramona. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Afgelopen zaterdag was het Noord-Nederlandse Kampioenschap Rhönrad turnen in Den Helder. 

Uit Noord Holland, Friesland en Groningen kwamen 47 turnsters bijeen om te laten zien wat zij konden op de drie onderdelen spiralen, rechtuit en sprong. GymNet Purmerend was met vier meiden en - na jaren - met een jonge man goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk ging Gymnet naar huis met 2 medailles; Daphne Roefs haalde de tweede plek op niveau 5, Sofie van der Kroon de derde plek op niveau 5. 

Eind juli wordt het WK - uniek genoeg - in Almere gehouden. Ook bij GymNet Purmerend kun je deze bijzondere sport beoefenen. Er wordt wekelijks getraind in de sporthal van het Jan van Egmond Lyceum te Pumerend. Benieuwd geworden naar deze sport? Kijk op www.gymnet.nl