Cecilia Bernardini met Bach’s mooiste vioolmuziek in Taborconcert

Uitgaan
Cecilia Bernardini speelt Bach.
Cecilia Bernardini speelt Bach. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Na twee buitengewoon succesvolle Taborconcerten in de serie Waterlands Trots volgt op zondagmiddag 7 april van 15.00 tot 16.30 uur het derde concert. Dit keer komt de internationaal geroemde violiste Cecilia Bernardini naar de Taborkerk met een uniek programma: De viool van Bach’. Reis terug in de tijd met Bach’s mooiste vioolmuziek, op een geheel nieuwe manier uitgevoerd door deze bekende barokspecialiste. Cecilia speelt in dit programma samen met barokcellist Marcus van den Munckhof en klavecinist Emmanuel Frankenberg. 

Cecilia Bernardini studeerde moderne viool en barokviool in Amsterdam en Londen en geniet inmiddels een bloeiende carrière op barok- en klassieke viool. Als soliste speelde ze in grote zalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall in Londen, Musikverein Wenen en Konzerthaus Berlijn. Cecilia was langdurig verbonden aan het Dunedin Consort en Ensemble Pymalion en werkzaam als gast aanvoerder en soliste bij o.a. De Nederlandse Bachvereniging, Orquesta Barroca de Sevilla en Helsinki Baroque Orchestra.

Op dit moment is Bernardini vaste concertmeester bij Ensemble B’Rock in België en artistiek leider van het Freiburger Barockorchester. Eén van Cecilia’s grootste passies is het spelen van kamermuziek. Dat doet zij in verschillende combinaties, met als meest bekende Trio Marie Soldat en Quartetto Bernardini.

Marcus van den Munckhof

Marcus van den Munckhof bespeelt zowel de moderne als de barokcello. Als voormalig lid van het Cello Octet Amsterdam speelde hij regelmatig op Nederlandse en buitenlandse podia. Van den Munckhof speelde verschillende wereldpremieres en werkte daarbij o.a. met Arvo Pärt en Philip Glass. Samen met Cecilia Bernardini en Keiko Shichijo vormt hij Trio Marie Soldat. Ook neemt hij deel aan Quartetto Bernardini.

Emmanuel Frankenberg

Emmanuel Frankenberg groeide op in een familie van barokmusici en begon op jonge leeftijd al met het spelen van oude muziek. Hij studeerde klavecimbel en hoorn aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Frankenberg is lid van verschillende ensembles voor oude muziek en speelde in binnen- en buitenland. Vaak ook treedt hij op als solist en won daarbij diverse prijzen.

Achtergrond Taborconcerten

Taborconcerten klein klassiek’ is een nieuw initiatief in Purmerend. Een serie zondagmiddagconcerten in de mooie grote zaal van de Taborkerk, door internationaal bekende musici. Deze artiesten wonen, vaak zonder dat we dat weten, in onze eigen regio. Vandaar dat voor deze eerste serie concerten gekozen is voor het thema ‘Waterlands trots’. Artistiek leider van deze serie is cellist Marcus van den Munckhof. Na afloop is er gelegenheid om de musici en andere bezoekers te ontmoeten onder het genot van een drankje.

De concertserie wordt gesubsidieerd door de Gemeente Purmerend en gesponsord door Rabobank-Purmerend, Stichting Taborkerk, Rotary, Bim-Bam en Branding New.

Ook concerten in het najaar

Vanwege het grote succes van de eerste serie concerten gaat Taborconcerten door in najaar 2024. Informatie volgt later op de website www.taborconcerten.nl en via de Nieuwsbrief.

Meer informatie en kaarten

Adres: Maasstraat 2, Purmerend

Toegang: € 20.00 incl. drankje na afloop. Jongeren t/m 21 jaar: € 10.00.

Informatie en kaartverkoop: www.taborconcerten.nl