Kunst in metrostations Noord/Zuidlijn

Algemeen
De 7 poorten bij halte Noorderpark.
De 7 poorten bij halte Noorderpark. (Foto: Gemeente Amsterdam)

NOORD - Metro 52 is ook een plek voor de reiziger om even stil te staan en zich te laten ‘vervoeren’. Op de haltes zijn unieke kunstwerken te bewonderen. Nieuw zijn de QR-codes waarmee de reizigers meer te weten komen over de kunstwerken en hun makers. 

Sinds de opening van de Noord/Zuidlijn kunnen reizigers genieten van de prachtige kunst op de stations. Maar liefst acht bijzondere werken, waaronder ‘Sipping Colors’, ‘I want a permanent wave’en ‘Ramses Shaffy, Levenslijnen’ maken het reizen met de metro een ware belevingDoor de QR-codes te scannen, via de camera van een smartphone of via de QR-app, belandt men in de wereld van de makers en de verhalen achter hun kunstwerken.

Sipping Colors - De Pijp

De 7 poorten - Noorderpark

Hier zijn de QR-codes te vinden:

Noord: naast de lift op perron noordzijde, opgang 1e en 2e perron, uiteinde perron zuidzijde.
Noorderpark: op perron zuidzijde links en rechts, halverwege perron links en rechts.
Centraal Station: aan het begin van het perron aan de zuidzijde onder het kunstwerk, op de ‘handshake’ (waar de Oostlijn en de Noord/Zuidlijn elkaar ontmoeten) en in de verdeelhal op diverse plekken naast het kunstwerk zelf.
Rokin: zuidzijde boven achter de poortjes en bij de kaartjesautomaten, op diverse plekken op het perron aan de zuidzijde, in de verdeelhal aan de Damzijde, bij de kaartjesautomaten, en op diverse plekken op het perron aan de Damzijde.
Vijzelgracht: aan de zuidzijde op diverse plekken boven en in de verdeelhal, en op het perron aan de zuidzijde links en rechts.
De Pijp: op diverse plekken aan de Ceintuurbaanzijde en Albert Cuypzijde, bijvoorbeeld in de verdeelhal, bij de poortjes, en bij de roltrappen.
Europaplein: in de verdeelhal van zowel RAI- als Scheldepleinzijde en halverwege de perrons richting Noord en Zuid.

I want a permanent wave - Europaplein