Floralia Hobrede zorgt voor een gezellig septemberweekend

Algemeen
Eerste prijs winnaar plantstel.
Eerste prijs winnaar plantstel. (Foto: floraliabestuur)

HOBREDE - De Floralia is een bijzonder jaarlijks evenement dat sinds 1936 in Hobrede wordt gevierd. Zoals ieder jaar staat tijdens dit dorpsfeest de plantenwedstrijd centraal. Tijdens een stralend septemberweekend hebben twee onafhankelijke juryleden unaniem de winnende planten gekozen. De eerste prijs inclusief wisselbeker en zilveren zwaan ging naar Christy Rijser. 

Naast deze wedstrijd is er elk jaar een compleet feestweekend in en rond het dorpshuis de Zwaan. Vorig jaar was dit niet mogelijk. Gelukkig heeft het bestuur van de Floralia, ondanks de beperkingen, dit jaar toch een aantal “Corona proof” activiteiten kunnen organiseren, waardoor er een feestelijk tintje aan het 85-jarig jubileum gegeven kon worden. 

Op zaterdagavond was het steenwerpen in de open lucht en met voldoende afstand een vrolijk en spannend gebeuren. Op zondag was er een geweldig goed verzorgde auto puzzelrit die werd gereden door een groot aantal teams. 

Bij terugkeer werden de deelnemers onthaald met een overheerlijke snack van Caskar. Het was een geslaagd weekend in de traditie van de Hobreder Floralia.