Vangrails zijn bittere noodzaak

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO/UITGEEST – Het is niet voor niets dat de politie met regelmaat de snelheid op de Geesterweg controleert. Het levert per jaar honderden boetes op. Met regelmaat zijn er aanrijdingen of andere incidenten.

Fietser getorpedeerd en naar ziekenhuis

Maandagochtend was er een zwaar ongeval, nadat een aanhangwagen met hoogwerker losraakte achter een vrachtwagen, waarna de hoogwerker vervolgens een fietser torpedeerde die op het naastgelegen fietspad reed. De persoon werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dit vraagt om ongelukken

Het toonde weer aan dat een fietspad zonder enige bescherming naast een dergelijke weg vraagt om ongelukken. Dezelfde situatie is ook van toepassing op de Provincialeweg van Wormerveer naar Castricum. Maar de Zeeweg in Castricum is eveneens berucht. Ook daar zijn meerdere crashende wagens de afgelopen jaren op het fietspad beland. In sommige gevallen met gewonde fietsers als triest resultaat.

Duidelijk is, dat een vangrails in alle gevallen veel ongelukken met fietsers op het naastgelegen fietspad had kunnen voorkomen. Allerhande instanties hebben zich over de onveiligheid van dit soort wegen gebogen, maar tot op heden zonder resultaat. Het wachten is op het volgende incident. Hopelijk worden op korte termijn stappen ondernomen om dát te voorkomen.

Afbeelding