Cursus en workshop ‘Opvoeden is best lastig’

Algemeen
Elke ouder ervaart wel eens dat opvoeden knap lastig kan zijn.
Elke ouder ervaart wel eens dat opvoeden knap lastig kan zijn. (Foto: Pr)

HAARLEMMERMMEER - Soms is opvoeden een gevecht. Dan kun je wel wat handige tips gebruiken. GGD Kennemerland biedt dit najaar een gratis cursus en een workshop aan over positief opvoeden om ouders ondersteuning te bieden op het gebied van opvoeden. Deelname is gratis voor inwoners van de Haarlemmermeer.

In de cursus Positief Opvoeden voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar worden geleerd om de oorzaken van gedragsproblemen te herkennen en gewenst gedrag te stimuleren. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van filmpjes van situaties uit de praktijk. Deelnemers ontvangen ook een werkboek, waarmee zij thuis direct aan de slag kunnen om vaardigheden onder de knie te krijgen.

De cursus begint woensdag 27 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in Buurtcentrum de Veste, Schuilenburg 3 in Hoofddorp.

Workshop

Naast de cursus is er een korte workshop: leren luisteren, bedoeld voor ouders van kinderen van 0 tot 10 jaar wonend in de gemeente Haarlemmermeer. De workshops duren ongeveer twee uur en zijn interactief. Na afloop kan het geleerde direct in de praktijk toegepast.

‘In het online magazine over positief opvoeden, worden ouders geholpen en krijgen zij handige tips’

Hoe zorg je goed voor jezelf als ouder, hoe bewaar je de balans, en doe je wel eens dingen voor jezelf. In het zojuist verschenen online magazine over positief opvoeden, worden ouders geholpen om ook aan zichzelf te denken en worden handige tips gegeven. Het magazine is te vinden via: www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg

De workshop: Leren Luisteren is dinsdag 5 oktober van 19.30-21.30 uur in Centrum voor Jeugd en Gezin, Graan voor Visch 14302 in Hoofddorp   

Voor meer informatie en inschrijven: www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg/cursussen. of 023 789 1777.