Gewone mensen met bijzondere levensverhalen

Algemeen
Lady Blabla een interactieve voorstelling Let it show.
Lady Blabla een interactieve voorstelling Let it show. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Bibliotheek De Mare vormt zaterdag 25 januari het onderkomen voor de Human Library. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op zaterdagmiddag 25 januari van 13.00 tot 16.00 uur een Human Library georganiseerd in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare. Kom naar de bibliotheek en ga het gesprek met een levend boek aan. De toegang is gratis.

Maar liefst twintig levende boeken verlenen op deze zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur hun medewerking aan dit bijzondere evenement. Tijdens een Human Library kan je in gesprek gaan met gewone mensen met een bijzonder levensverhaal: zogenaamde levende boeken. In die gesprekken staan onderwerpen als buitensluiting, discriminatie, vooroordelen en stigmatisering centraal. Na succesvolle edities in Alkmaar centrum, Heerhugowaard, Heiloo, Castricum en Bergen komt de Human Library op 25 januari naar De Mare. De onderwerpen die dit keer aan bod komen zijn onder andere: Bekeerd, Chronisch Ziek, Gastarbeider, Borderline, Anorexia, Verslaafd, Misbruikt, Niet-Aangeboren Hersenletsel, HIV, Dakloos, Rolstoel, Transgender en Tienermoeder. Meer informatie op www.facebook.com/HumanLibraryKennemerwaard.

Opening

Voorafgaand aan de opening geeft Lady Blabla om 12.30 uur de interactieve voorstelling Let it show. Daarbij komen liedjes als 'Baby, jij mag anders zijn', 'Jij bent een mooi mens', 'Bladibla' met aanstekelijke enthousiasme en veel humor over het voetlicht. Let it show is voor kinderen en tieners bestemd, maar hun ouders zijn ook harte welkom! De Human Library is voor volwassenen. Human Library is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct Noord-Holland-Noord en Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken.