Saskia Groenewoud overhandigt tiende editie ondernemersmagazine.
Saskia Groenewoud overhandigt tiende editie ondernemersmagazine. ((Foto: aangeleverd))

Tien jaar pionieren in Noord

NOORD - Iemke Boorsma heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Al tien jaar lang stelt zij met veel enthousiasme het handzame magazine Specialin samen met zaken uit Noord en de regio. Met stadsdeelbestuurder Saskia Groenewoud overhandigde zij deze week de tiende jaargang aan ondernemer Niels Wouters van Hotel de Goudfazant.

Niels was een van de eerste nieuwe ondernemers die zich vestigde in Noord. Er gebeurde weinig op de Aambeeldkade toen hij zijn horecagelegenheid aan de IJ-oever begon. En juist dat maakte het voor Iemke een leuke plek om over te schrijven. Zij wilde mensen vertellen over mooie, soms nog onontdekte plekjes om te bezoeken. Een andere pionier in Noord die Iemke snel trof was Jasper Helmer. Hij zette met Noorderlicht op de NDSM de werf op de kaart, toen enkel de IJ-kantine het beeld op de NDSM werf bepaalde.

Bovengenoemde plekken zijn inmiddels vaste waarden in Noord, maar Iemke streeft er naar ook minder bekende plekken te profileren en slaat daarbij de omliggende regio niet over. Ook Monnickendam, Oostzaan, Purmerend, Wijdewormer, Assendelft, Broek in Waterland, Ilpendam, Landsmeer en Middenbeemster zijn vertegenwoordigd. Het gaat haar dan ook niet om de locatie van een bedrijf of onderneming, maar om het aanbod wat zij brengen. Het gaat om leuke adressen, maar je moet ze weten te vinden.

De komende weken worden er 19.000 exemplaren van het magazine in Noord verspreid, met adressen waar je kunt eten en drinken, winkelen, sporten, ontspannen of inspiratie kunt opdoen. U vindt ze bij ondernemingen of tijdens evenementen in Noord. Of kijk op de website www.specialin.nl.

Meer berichten