Alzheimercafé; Als je zelf niet meer kunt beslissen

  Nieuws

NOORD - Als je dementie hebt, zal je waarschijnlijk meemaken dat anderen soms onderschatten wat je kan en weet. Misschien ervaar je dat zelfs vaak. Gelukkig weet je zelf dat een diagnose dementie je niet in één klap onkundig of wilsonbekwaam maakt. Er gaat waarschijnlijk wat vaker iets mis, of je vergeet meer, maar je bent nog prima in staat zelf te beslissen over de belangrijke dingen in het leven. Toch kan het slim zijn om juist in de periode dat er nog niet zoveel aan de hand is, na te denken over de toekomst.
Want je denkt er liever niet aan, maar wat als je straks meer problemen krijgt met bijvoorbeeld taal? Als je steeds meer moeite krijgt met het beantwoorden of begrijpen van vragen? Dan wil je dat iemand die jij vertrouwt de gesprekken voor je kan voeren en zo goed als mogelijk kan aangeven wat jij wil. Ook als familie is het goed na te denken over de toekomst. Hoe begin je het gesprek over dit soort gevoelige onderwerpen? En wat als je geen gehoor krijgt? Hoe je dit kan aanpakken, en welke opties je hebt wordt dinsdagavond 24 april besproken in het Alzheimercafé Amsterdam-Noord. Bernard Peters, expert op het gebied van mentorschap en bewindvoering, gaat met de zaal in gesprek en beantwoordt vragen.
De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van De Die, Loenermark 900. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie Liesbeth van Zoolingen, 020-4354555. Website: www.alzheimeramsterdam.nl/alzheimer-cafe-noord.

Meer berichten